Här kommer lite paj tips inför höstens alla pajbak… 🙂
PAJDEG
120g smör
3dl vetemjöl
1dl florsocker
2 äggulor
1msk vatten
ca 5 mindre äpplen
2 persikor
Mixa I hop alla ingredienser, klä in en pajform i degen ställ in i frysen 15min.. Grädda sedan i 175grader i ca 10-15 minuter tills pajskalet är hårt. (Spara lite av degen till dekoration) eller om man vill få riktigt fin dekoration så kan jag varmt rekommendera att köpa icas färdiga pajdeg som redan är utkavlad.. Då blir det PERFEKT! (Det gjorde jag till denna när jag flätade.. )
Skär äpplena och persikorna i super tunna bitar fyll pajskalet, häll på socker och kanel efter smak (jag tog ganska mycket) Dekorera Ställ in i ugnen ytterligare 15 minuter. Låt svalna lite dekorera med t.ex. vinbär, Jag gillar vanilj
Havre crunch
1dl strösocker
2dl havregryn
100g smör
mixa samman till en deg typ.. Platta till allt på en plåt med bakplåtspapper.. Grädda i ca 10-15 min i 175 tills det är gyllenbrunt låt svalna lite och lägg allt cruch i en skål brevid Detta är ju nästan det godaste till pajen men inte så fint så perfekt att ha i en skål brevid så kan man ta hur mycket extra man vill av det godaste!!
Kommentera