VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ÄPPLE & PERSIKOPAJ

Här kommer lite paj tips inför höstens alla pajbak…  🙂

DSC_0839

8A1A6EC4-80B3-44DF-BD3E-932343F329C0

PAJDEG

120g smör

3dl vetemjöl

1dl florsocker

2 äggulor

1msk vatten

ca 5 mindre äpplen

2 persikor

Mixa I hop alla ingredienser, klä in en pajform i degen ställ in i frysen 15min.. Grädda sedan i 175grader i ca 10-15 minuter tills pajskalet är hårt. (Spara lite av degen till dekoration) eller om man vill få riktigt fin dekoration så kan jag varmt rekommendera att köpa icas färdiga pajdeg som redan är utkavlad.. Då blir det PERFEKT! (Det gjorde jag till denna när jag flätade.. )

 Skär  äpplena och persikorna i super tunna bitar fyll pajskalet, häll på socker och kanel efter smak (jag tog ganska mycket) Dekorera Ställ in i ugnen ytterligare 15 minuter. Låt svalna lite dekorera med t.ex. vinbär, Jag gillar vanilj

Havre crunch

1dl strösocker

2dl havregryn

100g smör

mixa samman till en deg typ.. Platta till allt på en plåt med bakplåtspapper.. Grädda i ca 10-15 min i 175 tills det är gyllenbrunt låt svalna lite och lägg allt cruch i en skål brevid Detta är ju nästan det godaste till pajen men inte så fint så perfekt  att ha i en skål brevid  så kan man ta hur mycket extra man vill av det godaste!!

DSC_0831

DSC_0847

DSC_0806

DSC_0809

DSC_0814

DSC_0850

DSC_0856

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna