VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MATTEO 10 ÅR!!

För 10år och en vecka sedan så föddes våran älskade Matteo.. Världens sötaste lilla bebis… Har nog aldrig varit så himla känslosam som jag var denna födelsedagen.. 10år hur är det äns möjligt.. Han är ju min lilla bebis.. Samtidigt som han har 39 i sko stl.. och hans händer är större än mina.. Att i sååå många år ha hållt i den där lilla handen.. och sen en dag så är det plötsligt min hand som är liten i hans hand…

Matteo var för 1a gången väldigt bestämd och visste exakt hur han ville fira sin 10års dag.. Pannkaksfrukost och presentöppning.. Mysa hemma en stunt och sen hade han bestämt att alla i familjen och släkten skulle köra laserdoom.. Det va väldigt roligt kan varmt rekommendera det.. Att se mina föräldrar springa runt därinne med vapen.. och asså ja det blev väldigt många skratt det var vi i familjen mina föräldrar mina 3 syskon och kusiner och svägerska så vi var typ 13 personer.. Efter det så åkte vi hem hit för middag och fika.. Till middag hade Matteo önskat pasta med tomatsås och mozzarella  och till fikat hade jag såklart bakat!
DSC_0366

Min största och min ”minsta”

DSC_0307

DSC_0314

DSC_0342

DSC_0345

DSC_0306

DSC_0305-2

Lite alkoholfritt bubbel till dom vuxna..

DSC_0311

DSC_0369

FÖDELSEDAGS TÅRTORNA!!

Jag har nyligen hittat bloggen Brinken bakar.. Asså wow hon är min största förebild inom bakning exakt min ”stil” om man nu kan ha en bakningsstil.. Men hur som helst hon är sååå sjukt duktig så jag har lånat grunden till recepten från henne!!  Det är 2 olika recept och  jag har gjort om dom lite åxå..  Men asså  ni måste spana in hennes blogg och Instagram!! WOW säger jag bara!! 

Brownie/ botten
200 gram mörk choklad
100 gram smör
3 ägg
2,5 gram socker
1,5dl  vetemjöl
2 msk kakao
1 msk stakt kallt kaffe
1 nypa salt

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 gram vanlig).
2. Smält chokladen och smöret i en skål över ett vattenbad.
3. Vispa samman ägg och socker och blanda sen i chokladblandningen.
4. Rör ner mjöl, kakao, espressopulver och salt och rör samman till en jämn smet.
5. Fördela smeten i en smord form som är ca 20 cm i diameter..
6. Låt kakan stå i kylen i ett par timmar för att sätta sig. (och gärna i frysen när du börjar förbereda toppingen)

Saltkolapannacotta/toppen

1 burk karamelliserad mjölk (397 gram)
5 dl grädde
5 gelatinblad.
1 tsk flingsalt  

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga i minst 5 min.
2. Värm upp grädden i en kastrull på spisen, och ta den från värmen precis när den börjat koka.
3. Rör ner den karamelliserade mjölken, och rör om med en visp tills den har löst sig.(man kan spara lite i burken till dekoration men bara lite.. 

(Spara 1 dl till dekoration om du vill tillsätt 2 extra gelatin blad i denna smeten)
4. Rör ner gelatinbladen. Tillsätt sedan saltet och rör ut det.
5. Låt smeten stå i kylen tills den svalnat  häll sedan smeten ovanpå chokladbottnen.. Låt sen stå i kylen i 4-6timmar

och nu då till det som alla frågat efter.. Jag sparade lite av smeten men hade i mer gelatin 3 extra gelatinblad och sen så hällde jag ner smeten i olika formar jag beställt härifrån…  (inget samarbete)

Jag så både cirkeln/cylindern i mitten och rundlarna runtomkring har jag beställt därifrån..  Så det var bara att försiktigt ploppa ur dom ur formarna och dekorera med.. DSC_0372

DSC_0319

På morgonen så hade han önskat sig pannkakstårta så då blev det så klart det! :-) Så gulligt en av hans bästa kompisar ringde mig på morgonen och frågade om han fick komma hit och vara med och sjunga för Matteo på morgonen.. Asså hur gulligt gjort!! Åh Matteo blev ju såklart Såå överaskad och Såå glad!

DSC_0214

DSC_0210-2

PANNKAKSTÅRTA

Ingredienser 

3 dl vetemjöl

2,5 tsk bakpulver

2 msk strösocker

1 tsk vaniljssocker

0,5 tsk salt

2,5 dl mjölk

1 ägg

smör

 Till Serveringen

vanlig chokladsås den där ohoj ni vet som står brevid glassen i affären.. hallon och ljusa vinbär!

Jag mixade alla ingredienser i mixern och hade mycket smör i stekpannan, medel varm platta och sen tog jag som en större pepparkaksform och la i mitten och hällde pannkakssmeten i den… Vände när det började bubbla.. och se dom vart ju verkligen helt perfekta! lägg på varandra och vips så har man världens snyggaste pannkakstårta!!

DSC_0220

Ljuset och ballongdekorationen är fynd från Ullared!

DSC_0249

Min finaste 10åring!!!

DSC_0232


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna