VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

KANELBULLAR (med lite choklad i)

Hej vi försöker njuta så mycket det går av de sista sommarlovs dagarna.. På måndag är det dags för både mig och barnen att börja skolan igen.. Barnens skola renoveras så dom kommer bli hämtade med buss som kör dom till en annan skola där dom ska gå så länge deras renoveras vilket känns så jobbigt att dom kommer vara så mycket längre bort.. Jag har 16 veckors praktik i höst och har inte fått veta vart jag ska vara eller vilka tider så jag är väldigt stressad över detta.. Pjuhh hoppas jag inte kommer behöva åka så långt…

Barnen ville baka bullar så det har vi gjort här kommer receptet!

DSC_0791

KANELBULLAR!!

50 g jäst

500 g mjölk (5 dl)

1 msk malen kanel

250 g smör

200 g strösocker (2 dl)

1 kg vetemjöl (16,5 dl)

1 tsk salt

Fyllning

50g smör

1dl socker

5msk kanel

 

  1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt) gör inget om den är lite kallare men inte varmare!!
  2. Smula ner jästen i en degskål på 3-4 l. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt matfettet i bitar, socker eller sirap, salt och eventuell kardemumma.
  1. Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet men spar ½ dl till utbakningen.
  2. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
  3. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
  4. Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
  5. Rör ihop ingredienserna till valfri fyllning

Bullar: Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter. Värm ugnen till 225-250°C. och grädda sedan bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter. smält smör och pensla sedan dom färdiggräddade bullarna med smör och blanda i hop socker och kanel och doppa dom sedan i det…

DSC_0774

DSC_0759

DSC_0733

DSC_0735

DSC_0745

DSC_0746

DSC_0747


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna