VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

CHOKLAD SCONES MED HEMGJORD JORDGUBBSYLT!

HELLO!!!

Nu har vi åkt vidare från ”lilla” Landet till ”STORA” landet så detta blev det sista fikat på Värmdö innan vi åkte vidare till vettershaga som ligger typ 20min innan Norrtälje …  Det har ju varit så trist väder så det har varit full rulle inne med 4 barn.. Har ju en extra gullunge här också :-) Åh just det måste ju berätta vad jag gjort idag:-) SÅ STOLT! Fick ta blodprov Både Lina Charlies mamma och min mamma ställde upp!!  Har ju bara fått öva på dockor innan men fick testa att sätta 2 olika infarter med olika nålar.. Så kul och gissa vem som klarade det galant på 1a försöket! Mama sa att det inte äns kändes.. (pappa säger att hon bara säger så för att vara snäll hehe) Men jag kände mig Såå stolt efteråt!! Nu känns det inte lika läskigt att göra det på nån patient i höst!! :-)

OKI HÄR KOMMER RECEPTET PÅ CHOKLAD SCONSEN!!  Dom smakade typ som varma chokladbollar MUMS!!

  • 3 dl mjölk
  • 100 g smör
  • ca 11 dl havremjöl(kör havregryn i en mixer)
  • 4 tsk bakpulver
  • 1dl kakao
  • 4msk kokossirap
  • Blanda samman allt så det blir jämna fina degbullar lägg på en plåt och grädda på 250g i ca 10min ät dom varma med ett salt smör (dom va godast så men va ju tvungen att testa jordgubbssylten jag gjort så det va ju gott det med!! men dom med bara smör va helt klart godast!!

DSC_0874

DSC_0899

Såå nöjd med skålen jordgubbarna ligger i:-) 30 kr betalade jag för den på loppisen i söndags!!

DSC_0875

DSC_0915

IMG_7506

DSC_0923

HEMGJORD JORDGUBBSYLT!

  • 500g jordgubbar
  • 1dl syltsocker

Snoppa jordgubbarna (hur roligt ord är inte snoppa) hehe skär i skivor lägg i en kastrull och ha i 1 dl syltsocker koka i ca 5 minuter  och häll upp i en ren burk

IMG_7508

DSC_0909

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna