VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

GODMORGON MIDSOMMAR

Hej Godmorgon finisar:-)

Sitter här väldigt trött i sängen och tänkte tipsa er om hur man mycket snabbt och enkelt kan dekorera dagens midsommar tårta som jag misstänker att många kommer bjuda på idag:-) (bara skrolla ner om ni bara ville se det:-)

I går så åkte vi hem till min älskade mormor och firade lite midsommar med henne.. Så jag hade köpt massa god mat från hallen och gjort en midsommar krans + så klart bakat en jordgubbs tårta.. Så där satt vi och njöt tills Louie skulle busa med henne och krypa in under hennes täcke.. (hon är ju 95år och va lite trött så vi satt i hennes säng allihopa och hade midsommar myset där.. Då ser jag till min stora förskräckelse att såret hon har fått på sitt ben bara blöder och blöder.. Hon äter Waran som är blodförtunnande och då va hennes Waran värde så högt så blodet kunde lixom inte koagulera så det bara blödde och blödde..(det va dock ett väldigt ytligt sår)  Mamma satt i bilen på väg upp till Norrland och jag försökte ringa så det skulle komma dit någon och lägga om såret med ett nytt tryckförband men det skulle ta flera timmar att få dit någon så tillslut sa jourläkare i telefonen att men JAG tror på sig ta av förbandet och så lägger du på ett nytt.. Så det gjorde jag mormor låg där så himla gullig och sa åh tänk att jag fick bli din 1a patient.. Tyckte det va ganska läskigt har aldrig sett så mycket blod men jag lyckades tillslut efter några FaceTime samtal med mamma så satt tryckförbandet helt perfekt och mormor gav mig högsta betyg och sa att jag känner att du har det i dig du kommer bli världens bästa sjuksköterska… Finaste kommentaren an kan få ju.. Sen när vi satt där så såg jag att resultatet på den sista tentan jag skrev kommit så gick in och tittade och den klarade jag!! Asså haha hade ett litet halleluja moment där i sängen med mormor och barnen och såret och tentan avklarad!(Kände mig Såå proffsig,,) hehe … Louie stor på en stol och tittade med stooora ögon när jag fixade med såret och frågade titt som tätt mormor aj? ont mormor? Men hon svarade bara nää då din mamma är så duktig:-)

Ja så vi kom hem vid 23,30 igår och då skulle ja tvätta alla barnens midsommar kläder och börja packa.. Är inte super pigg just nu.. Men Åhh vi kommer ha en Såå himla mysig midsommar!! Som trist nog kommer firas utan N då han ska jobba och fira på annat håll.. Så om några timmar så ska jag och barnen åka buss ut till Norrtälje och håller ALLA tummar jag har att de nu inte e knökfullt på bussen ingen dröm direkt med 3 kids och över 1timmas bussresa Men vet att det kommer vara SÅÅ värt det när vi kommer fram!! DSC_0754

DSC_0761

DSC_0773

DSC_0737

DSC_0738

Spritsa en ring med grädde på detta viset.. Har du ingen sprits så kan du fylla en liten plastpåse och klippa ett ca 0,5cm stort hål i den ingen kommer ju att se toppen på det spritsade så  det gör inget om det inte blir så fint.. Går även bra att rulla i hop bakplåtspapper till en strut och fylla med grädden och sen spritsa den..

DSC_0739

Lägg fyllningen i mitten här gjorde jag mormors favorit hallonsylt och grädde! gör så på alla bottnar! ute den högst upp..

DSC_0740

På den högst upp så gör ringen med utspritsade gräddbollar eller va vi nu ska kalla dom… och te sen en liten tesked och dra från mitten av gräddbollen rakt in i mitten.. Spritsa sedan nya grädda bollarna 1 cm från kanten på dom gamla där du dragit med skeden.. och fortsätt så tills det inte får plats mer..

DSC_0747

Sen skar jag lite jordgubbe bitar och stoppade in i mitten av tårtan så det blev som en kant.. Sommrigt fint och himla enkelt!!

DSC_0754 2

Några bilder på kransen vi gav till mormor:-)

DSC_0787

DSC_0790

DSC_0850

Det finns Såå mycket turtorials på youtube om hur man bilder en krans så kika där om ni inte vet hur man gör:-)

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna