VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HURRA HURRA HURRA!!!

Todilooo

Det är så mycket kalasande som pågår just nu… studentmottagningar födelsedagar och då blir det ju en HEL DEL FIKA!! Så på måndag så ska jag baka lite mer nyttiga saker:-) I tisdags så tog min kusin studenten så hela dagen gick åt till att vara på hennes utspring köpa present och sen mottagningen.. Åh igår så fyllde min Nenne år:-) Så vi firade honom jag och barnen här hemma med galet goda hemgjorda hamborgare och pommes med alla tillbehör man kan tänka sig:-) och avslutade med denna:-) Några av hans favoriter i godis/choklad väg är daim Dumle och Toblerone så gjorde en cheesecake som innehöll just dessa… DEN BLEV SÅÅÅ GOD:-) (Har lagt upp en film på min Instagram tv hur jag gjorde den:-) Om ni vill titta men receptet det hittar ni här nedanför:-) DSC_0964

DAIM/DUMLE/TOBLERONE CHEESCAKE

1 paket digestive kex

1 paket oreo kex

200 g  smält smör

600g philadelphiaost

3 gelatinblad

1tsk vaniljsocker

3dl strösocker

6dl grädde

3 st dubbeldaim

1 påse dumle

1 äggula

1 liten Toblerone

Dekoration

100g marabou mjölkchoklad

blåbär

björnbär

Smula sönder digestive och Oreo kakorna, blanda med smältsmör,tryck ut i botten av en form med avtagbar kant! Spara lite av kex/smör blandningen och lägg på en plåt med bakålåts papper eller i en annan form men gör den lite mindre än diametern på den stora formen med avtagbar kant. Grädda i ugn 175g 10min.(låt svalna) Vispa grädden i en skål, vispa philadelphiaosten, vaniljsockret och strösockret i en annan skål.  Lägg gelatinbladen i en liten skål med kallt vatten i några minuter tills dom blivit mjuka ta sedan typ en matsked av Philadelphia blandningen och lägg ner i en kastrull med gelatin bladen och smällt på medelvärme.. Rör sedan samman den vispade grädden och philadelphiaost blandningen. och gelatinblandningen.. Dela smeten i 2 delar mixa eller fin hacka daimen och blanda i den i ena delen  smält tobleronen och dumlen på svag värme sen kastrull eller i ett vattenbad låt svalna lite och blanda sedan i en ägggula med den smälta chokladen och häll sedan ner och blanda i daim blandningen. och bred ut på digestive bottnen lägg sedan den 2a botten med mindre diameter ovanpå choklassmeten och sedan på med den vita smeten låt stå i kylen i ca 3 timmar. Smält sedan marabouchokladen och häll försiktigt runt om på kanten dekorera med blåbär och björnbär

DSC_0980

DSC_0974

DSC_0957

DSC_0978


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna