VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MARIANNE & DUMLE GLASS!!!

Godmorgon söndag!!!

Åh helgerna går så fort så man hinner knappt med känns det som… Igår hade hela familjen+ Pluto som vi är hundvakt till… En hel dag på stan.. Nya vårskor till barnen och ny jacka till kiwi… Dom hade 25% på alla skor på stadium så vi passade på! (inget samarbete bara tips!) Sen på kvällen så var det kulturnatt Stockholm.. Massa olika museer som var helt gratis och hade öppet till midnatt.. Kiwi va på flera olika med min kusin moster och gudfar, Jag och Louie följde bara med till hovstallet.. Alltid velat gå in där:.) så  vi klappade hästarna och sen var det käpphästridning i ridhuset.. Haha Louie älskade det.. Så fick dom en sån söt hästrosette efteråt!

Vi gjorde hemgjord glass igår och var så ivriga på att smaka så va sjutton vad gör en liten glasskula på morgonen..  ASSÅ OMG DETTA BLEV DEN GODASTE GLASSEN EVER!!!!!!!! DSC_0837 (kopia)

Kiwi i sötaste dräkten från Gina tricot mini kollektion!

DSC_0829

DSC_0838

INGREDIENSER!

5dl grädde

1 påse marianne

1 burk SÖTAD kondenserad mjölk

1 påse Dumle!

DSC_0646

Haha ser nu att dom kastat om bokstäverna på Dumle påsen…

DSC_0647

Ta bort pappret från alla godisarna!

 

DSC_0649

Smält sedan dumlen, funkar i mickron kastrull eller vattenbad..  och mixa Marianne i mixern till ett pulver! & vispa grädden!

DSC_0650

DSC_0652

Häll i den kondenserade mjölken i grädden

DSC_0655

Rör om!

DSC_0657

Ner med Marianne pulvret!

DSC_0659

och ringla över den smälta dumlen!

DSC_0660

Rör om lite …. och ställ i frysen i minst 4 timmar!

DSC_0806

Sen är det bara servera sommarens godaste glass!!!! Gillar man inte mintchoklad kan man Smälte dumlen och blanda ner den i glassen så blir det bara Dumle glass… eller ja vilken choklad man gillar.. Det är galet gott att mixa daim åxå.. Näste gång ska jag nog prova daim/marabou glass… Glassen blir i en Såå bra konsistens helt utan glassmaskin!!

DSC_0807

DSC_0824

DSC_0816

Ny tjusig glasskål från newporthome! Som kan användas som kruka eller som ishink… eller att kanske göra en gigantisk marängswiss i….


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna