Todilooo
Asså vilken trist dag jag haft idag… Ja och det snöblandade iskalla vädret gjorde ju knappast saken bättre… Ni vet när absolut inget går äns väg.. Louie vaknade och gick ljudlöst upp och fick tag på ett nagelack.. Som han målade på sina händer och på kroppen på golvet & PÅ ENA MATSTOLEN… Så mörkrosa nagelack har alltså droppat ner på den ljusbeigea sammets stolen… Det var ingen direkt stämningshöjare på morgonkvisten vill jag lova.. Sen spädde Kiwi på det hela lite då det utbröt ett klädbråk då hon absolut gått in i VÅR mood och att sätta på sig långkalsonger och vinterjacka va inget hon hade tänkt sig… Kom till skolan 20 minuter sent sönder stressad… PJUHHH Och bland det 1a läraren sa när jag kom in i klassrummet var att i vår så väntar den svåraste pollen säsongen på 45år!!! Så ni som är pollen allergiska kan ju förbereda er.. Jag är bara pyttelite allergisk så hoppas det inte blir mycket värre än vad det brukar vara för mig i år när det ska vara så höga halter… Så att få komma hem på eftermiddagen vara HELT ENSAM i några timmar lyssna på en podd och baka var exakt vad jag behövde! Så jag gjorde denna SUUPER GODA CITRON/BLÅBÄRS TÅRTA!
om den blir toppig i ugnen så skär bort själva appen på kakan så de blir två jämna bottnar! Om ni undrar varför dom fick olika färg så hade jag bara en form så fick grädda en botten i taget och då hann dom frysta blåbären smälta och följa smeten i den jag gräddade sist..
BLÅBÄRS SOCKERKAKA MED CITROM OCH MARÄNG SMÖRKRÄM
Detta receptet är dubbelt för 2 sockerkakor så bara dela måtten på 2 om man vill göra en lägre variant..
150g smält smör
2dl mjölk
4 ägg
4dl strösocker
2tsk vaniljsocker
6dl vetemjöl
3tsk bakpulver
1 citron
1dl frysta blåbär
MARÄNG SMÖRKRÄM
4st äggvitor
4dl strösocker
70 gram rumsvarmt smör små smält smör
1 msk vaniljsocker
1. Värm äggvitorna och sockret i en skål över ett vattenbad tills de når 65-70 grader, eller tills alla sockerkristaller har smält när du känner mellan fingrarna.
2. Häll över i en vispskål och vispa tills marängen har svalnat till rumstemperatur, det tar minst 10 minuter.
3. Tillsätt det rumsvarma/halvsmälta smöret vispa sedan på högsta hastighet i 2-3 minuter vanlig maräng smörkräm är ju mycket mer fast vill man ha den så så tillsätter man 450g rumstempererat smör lite i taget då blir den så där super fast och man kan lätt bra den på hela kakan men jag tycker det är fint med en rinnigare variant så det är ju en smak sak:-)
Kommentera