Åh skrev just hela detta inlägg så försvann allt.. så typiskt när man har lite bråttom åxå…
Startade dagen på Danderyds sjukhus.. Det är helt klart de roligaste med skolan att få öva på allt de praktiska idag var det blodtryck puls, lyssna på lungor, väldigt kul:-) fick veta att vi nu redan i termin 2 kommer att delta på en obduktion… Känns ju Såå läskigt att få se insidan på en riktig människa.. Tur att jag har några månader att mentalt förbereda mig!
Kiwi har ju haft en sån otursvecka… Ramlade ut sängen och slog sig fick åka in till akuten efter att louie spräckt hennes ögonbryn med ipaden och igår så fick hon feber… Så vi har myst här hemma och bakat denna idag!! En nyttigare variant på semmel rulltårta:-)
En nyttigare variant på Semlarulltårta
Sockerkaka:
1,5 dl havremjöl
0,75 dl mandelmjöl
8st urkärnade dadlar
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
3 msk stevia sötströ
0,5 dl osötat äppelmos
2 hela ägg
Mandelmassa:
1,5 dl mandelmjöl
1,5 msk farinsocker
Kokosgrädde tills konsistensen blir som mandelmassa
Vispgrädde och bär
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser till mandelmassan i en skål, ställ åt sidan.
3. Vispa de hela äggen stevia sötströ luftigt med en elvisp i ett par minuter. Ha sedan i äppelmoset.
4. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och vänd i dem i äggsmeten.
5.ta lite av den färdiga smeten och mixa med dadlarna så det blir i små biter tillsätt sedan de till resten av smeten! smörj bakplåtspapperet med kokosolja och riven kokos. Bred ut smeten i en rektangel på en bakplåt klädd med smort bakplåtspapper och grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter.
6. Bred direkt på mandelmassan på sockerkakan och rulla sedan ihop den.
Jag hade på lite kokosgrädde över hela och rullade den sen i riven kokos. toppade med lite vispgrädde och bär:-)
Jättekul med nyttigare recept 🙂