Todilooooo
Mitt i adventsstöket!!! Som ni vet så ÄÄÄLSKAR JU JAG JULEN!! och har hällt på här hemma och bakat och piffat hela helegen.. med några små hinder som att alla julsakerna låg längst in i våra totalkaos förråd så var tvungen att städa ur det, sen var det julmarknad på barnens skola och middag hemma hos min kompis Lina i fredags i går så var det bara julpiff heldagen och kalas hos min kusin på kvällen och i dag så har hela morgonen gått åt till att lämna in en stol uppgift och att bära ner alla kartonger till julsakerna i källaren… Snart ska vi i väg på lite juliga äventyr med bästa kompisarna så blir ett till inlägg i kväll med lite mer julpiff… Jag har lagt upp en video på min istagramTV där jag visar hur man gör dessa men annars så ser ni ju ganska bra på bilderna! Får här kommer recept på dom ända bullarna ni ska baka i jul!!!
FLÄTADE SAFFRANSBULLAR MED VITCHOKLAD
Visst blir dom himla fina? & sååå goda!!
Kavla ut degen och bre på smörsocker blandningen.
Riv vit choklad och stö på..
Vik degen så här och vik sedan upp den delen där man ser smörsocher och den vita chokladen ovanpå den just vikta delen.
kavla lite till..
skär ca 4 sm breda remsor
skär varje remsa med två snitt så det blir 3 st remsor
fläta sedan en fläta av remsorna
Vik upp ena och sen andra delen. vänd på bullen och dra i sär den lite och forma den så rund det går.
låt jäsa igen i ca 40-50 minuter grädda dom sedan som dom är i 225grader i 5-8minuter
pensla sedan med sockerlag
avsluta med att strö på strösocker går även bra att doppa bullarna i strösockret!
Måste testa! Du fick inte med på film hur du viker bullen efter flätan, undrar mest efter att man vikt upp båda delarna ska man klämma ihop dem med fingrarna eller bara låta dem ligga över varandra?
bara vik in bägge ändarna under bullen… KRAM
Jätte fina! Jag provade precis detta, men mina blev tre gånger så stora! Man skulle inte dela degen i två?!
men oj nä det gjorde inte jag.. verkar som det va himla sprutt i din jäst eller nått… Kram
Haha ja kanske det! Men jätte gott blev det ?
Hej,
Såå fina, måste testa. Hur många bullar blir det? 🙂
Hej.. ja fick ut ca 15…. men det går lika bra att dela degen och bara göra dom mindre så blir det ju dubbelt så många!
[…] Fet mjölk med en massa smör. Oj, det luktar då heller inte äckligt. Här är steg 2 efter den första jäsningen och när du smetat på smör och socker blandningen samt den vita chokladen. Fläta fläta liten fläta. Ps. Allt i receptet finns utförligt inne hos Lisa! (klick) Ok, jag kan säga såhär. Bullarna blev SÅ STORA. Hade jag bakat bullarna igen så hade jag delat degen i två delar. Gräddningstiden blev den tredubbla mot receptet pga av att degen inte gräddats klart inuti. Det var liksom svårt att förutspå tiden så jag gick lite på chansning så nu får jag hoppas att de blev klara inuti tillslut vilket vi vet först den 23:e. Eller så får Daniel smarra på en när han kommer hem från träning idag. Yes, så får det bli. Men fina blev dom! Recept utförligt inne hos min kompis och bakexpert Lisa alltså. (klick!) […]