VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TROLLDEGS JULKAKOR

GODMORNING!

Här hemma händer det grejer idag.. Det ska monteras dimmrar och nya lampan ska få komma upp, Vi ska äntligen sätta upp en lampa i köket.. Fast för mysfaktorns skull så kan jag ändå rekommendera att inte ha någon lampa där på hösten.. Vi har tänt ljus varje frukost och middag för annars har vi inte kunnat se vad vi äter.. Hehe men det ska bli väldigt skönt att äntligen få upp lampan där! Sovrummet målas om, sänggavel är in the making… Så mycket pyssel och fix här hemma är det nu.. När vi flyttade in här i början av juni så var ju planen att det mesta skulle vara färdigt till jul… Just nu ser det ut att bli så! Wihoo!! 

Ett annat pyssel som är perfekt att göra en gråmulen novembersöndag är trolldeg.. Det bästa är att nästan alla har redan ingredienserna hemma! Förra veckan pysslade jag ihop dessa söta jul inspirerade sötsaker… Kiwi älskar dom!  Just nu så sitter alla dockor och nallar och bara vräker i sig saffransbullar,mintkyssar,pepparkakor,polkagrisar,syltkakor och kanelbullar inne i hennes rum… Här finns mer inspo till trolldegsbakelser som jag gjorde i sommras! 

HOPPAS NI FÅR EN MYSIG SÖNDAG!!!!

DSC_0754DSC_0772DSC_0751DSC_0758DSC_0774

Trolldegskakor…

Recept på trolldeg!

5 dl vetemjöl

2,5 dl salt

2,5 dl vatten

2,5 msk olja

Blanda till en smidig deg och forma till fina figurer. Grädda i ugnen ca 100 grader i 3-5 timmar lite beroende på figurernas tjocklek. Sen är det bara måla dom med vanlig hobby färg!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna