VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

På en sommaräng

Nu har vi förflyttat oss från ”lilla landet” på Värmdö till ”stora landet” strax innan Norrtälje… Gick genom den lilla skogen och ut här för lite mysig eftermiddags picknick/fika….

Kan säga att idéerna på saker att göra och hitta på börjar tryta nu… Har ju varit ensam med baren sen den 9onde juni… Skulle behöva ett litet mamma sommarlov kan jag lova.. hehe Nu har dock äntligen resten av familjen semester så nu får jag hjälp! hurra för det!!

KRAM

DSC_0999 2

DSC_0147

DSC_0134

Gullunge 1 2 & 3

DSC_0010

Fyndade denna klänningen på hm rean i förrgår:-)

DSC_0121

DSC_0989

DSC_0965

DSC_0075

 

Kommentera

Lillebrors födelsedagstårta!

Så fyllde lillbrorsan år och jag bakade såklart födelsedagstårtan! Som blev helt galet god!! Helt ärligt en av dom godaste jag någonsin bakat!

 

Bottnar 2st
4 ägg,
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 gram smör

Vispa ägg & socker fluffigt! Rör i mjöl & bakpulver häll hälften i en vanlig rund bakform som du klätt med bakplåtspapper  strö över  små klickar med  hälften av smöret grädda i 35 minuter på 175 grader gör sedan samma sak med resten av smeten och smöret (jag hade bara en form på landet) så jag fick vänta tills första kakan var klar innan jag kunde grädda den andra..

Det räcker helt klart med 2 bottnar men jag ville ha den hög så jag dubblade detta receptet så det sammanlagt blev 4 st bottnar! 

Fyllning

5dl vispgrädde

300 gram philadelphia

1dl strösocker

1dl florsocker

massa skivade jordgubbar.

Vispa grädden i en skål blanda allt utom jordgubbarna i en annan skål och vispa rör sedan samman allt med en stor sked bre på bottnarna och lägg på ett lager skivade jordgubbar ovanpå fyllningen på varje tårtbotten! (Detta recept på fyllning räckte till 4st bottnar så gör man bara med 2 bottnar så halvera receptet på fyllningen)

Italiensk maräng

5st äggvitor

3dl strösocker

1dl vatten

Koka upp vatten och socker till 123 grader, när termometern når ca 100grader så vispa äggvitorna till ett hårt skum. När sockret och vattnet nått 123 grader så häll ner det i en tunn stråle ner i äggvitsskummet  och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa tills marängen är helt kall.

Jag spritsade som tjocka sträck runt hela tårtan men det kan man ju bra på och göra som man vill, bränn sedan marängen med en gasbrännare så den blir sådär fin och brun.

Sen dekorerade jag med lite jordgubbar och kolasås:-)  (ps blev inte as snyggt med kolasåsen) hehe

DSC_0805

DSC_0812

DSC_0750 2

DSC_0817

 

Kommentera

Landets gulligaste rum!

Sötaste lilla barnrummet här ute på landet.. Där ingen någonsin varken lekt eller sovit.. Kiwi säger att det är någon annan som är där och att hon inte vill vara där då.. Men ställa upp på bild det gick bra.. Älskar tapeten från boråstapeter!! DSC_0658

Rosenskära underbart söt blomma nästa år ska jag plantera massvis med rosenskära överallt!!

DSC_0611

DSC_0641

DSC_0669

 

 

Kommentera

Utflykt till Mariefred!

Förra veckan så gjorde vi jag och Edita + kids en liten dagsutflykt till Mariefred där vår kompis Lina har landställe! Så himla mysigt och så fin liten stad!
IMG_1945

IMG_1990

IMG_7079

Jag hade gjort min Poppy seed cake som Edita toppade med massa bär! Hur fin!! :-)

IMG_7073

IMG_2012

KIWI<3

IMG_1954

I den gamla tågstationen Där man fick betala sin biljett beroende på hur mycket man vägde.. hehe

IMG_1985

IMG_1972

Sötaste sommar tjejerna i sötaste tågvagnen

IMG_1967

 

IMG_6987

IMG_7154-2

Middag!

IMG_2106

IMG_2113

Citronbullar!

IMG_2023

Kommentera

VÄSTERBOTTEN CHIPS!

Ligger lite efter här i bloggen det är mist sagt full rulle här om dagarna, Matteo har haft kompisar här nästan varje dag vilket är mysigt men det tar sin tid att sysselsätta fyra barn när man är ensam kan jag lova! hehe men här kommer recept på sommarens godaste tilltugg!

Mixa 300gram Västerbottenost med 2 ägg platta ut på en plåt och grädda i ugnen i 10minuter på 200 grader. Skär i småbitar och servera med creme fraîche löjrom och lite dill! mums så gott! as gott med skagenröra på åxå!
DSC_0508

DSC_0483

DSC_0487

DSC_0488

DSC_0493

DSC_0510

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna