VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vinprovning på Skepparholmen

Igår innan middagen på Skepparholmen hade de en vinprovning som vi gärna ville vara med på.


Vi fick prova fyra olika ekologiska viner, först två vita viner och sen två röda viner. Vinerna var;

• Pievalta Verdicchio, Barone Pizzini, Marche, Italien

Detta mineralrika vin passar bra till lättare fisk- & skaldjursrätter, som en skagen eller en ceviche.

• Hunky Dory Sauvignon Blanc, Huia, Marlborough, Nya Zeeland

Rikt på fruktighet av mogna/övermogna frukter, som passar utmärkt till smakrikare fiskrätter som hälleflundra med skirat smör, men även kycklingbröst, smakrika ostar, eller till och med till dessert då vinet har en distinkt sötma. På dessertsidan föreslår jag att ni lägger lite tropiska frukter på fatet till desserten då det lätt går att urskönja passionsfrukt i vinet.

• Zweigelt, Claus Preisinger, Burgenland, Österrike

Ett lättare rödvin som givetvis drar mer åt fågel än en kraftig köttbit. Detta kan även vara ett alternativ till fisk om man inte är överförtjust i vitt vin. Ett förslag är schnitzel på klassiskt wienervis. Jag tror det är så det var menat.

• Paso a Paso Tempranillo, Volver, La Mancha, Spanien

En något kraftigare historia med utpräglade tanniner. Om dessa ska komma till sin rätt så föreslår jag en fet köttbit, som en biff med kappa eller en entrecôte. Att kombinera svamp till är inte helt fel i detta fall då vinet har en lätt anstrykning av källare, så som många spanska viner har. Smakrika ostar gör sig även väl!


De var riktigt goda viner och väldigt roligt att testa nya viner. Ofta köper man ju samma vin som man vet är goda. Jag hade faktiskt aldrig testat något av dessa vinerna tidigare. Har du? De vita vinerna gillade jag starkt. Medan de röda tilltalade mig inte lika mycket, jag gillar lite mer mustiga rödviner.


Efter Vinprovningen hade vi bokat kvällens 3-rätters meny i deras restaurang. Så vi åt en fantastisk god skaldjurssoppa till förätt med ett gott glas chablis till. Sen valde jag lax till varmrätt medan maken valde kalv entrecote.


Till efterrätt hade de en gigantisk dessertbuffe. Jag som älskar sötsaker testade verkligen nästan allt. Det var så mycket gott framför allt deras brownies och key lime pie och sen går ju alltid glass med hemmagjord chokladsås och kolasås – helt gudomligt gott! Efter en capucciono och en kopp the till detta, så var vi mer än nöjda med kvällen!

Brukar du ofta unna dig restaurang besök på tu man hand?


Kommentarer


  1. dianasdrommar 10 november, 2013 on 8:09 f m Svara

    Mysigt 🙂 kram Diana

  2. morsanj 10 november, 2013 on 8:06 e m Svara

    Ser ju riktigt gott ut!! Ja efterrätterna alltså 😉 Kram

  3. Peter Bedoire 11 november, 2013 on 10:10 f m Svara

    Det gläder mig att besöket var till er belåtenhet, och i synnerhet vinprovningen! 🙂
    Hoppas vi får se er i huset igen inom kort.
    Mvh, Peter Bedoire

  4. DeMarkey -LiveYourDreams! 11 november, 2013 on 9:25 e m Svara

    Åh jag älskar att göra saker med min man, vi är så grymt bra vänner och partners att vi gillar det mesta tillsammans men har dock aldrig provat vinprovning, det skulle vara kul.

    Hoppas ni hade en fin stund tillsammans. =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna