VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Berlin med barn

 
Nu när vi befinner oss nere på Västkusten kanske ni vill få ytterliggare lite inspiration än bara Sverige & Västkusten närmaste veckan, så idag bjuder jag på ett riktigt inspirerande gästblogginlägg från Kaffemorsan som nyligen har besökt Berlin i Tyskland med sin lilla familj. 

Vi valde i år att åka på en storstadsresa före en sol och bad semester. Vi tog en chansning och det blev alldeles perfekt. Först var vi oroliga att det kanske inte var så kul för Lukas (19 månader) att åka till en storstad men vi hade fel. I Berlin finns nämligen något för alla, liten som stor. Berlin är perfekt för barnfamiljen. Det är den absolut billigaste storstaden vi varit i, du får helt enkelt valuta för pengarna det är billigt att flyga dit och det går snabbt. Att ta sig runt med kollektivtrafiken fungerar utmärkt, du betalar endast 2.40 euro för en enkel biljett och då kan du åka långt med både buss, tåg, spårvagn och tunnelbana. Vi bodde lite utanför city och det tog ca 20 minuter att gå till den första sevärdheten (tv-tornet). Inte så farligt men går man mycket vill man bo mer centralt. Å andra sidan var det hur enkelt som helst att ta sig fram med spårvagnen som gick nära vårt hotell.
Vi bestämde oss ganska snabbt att vi skulle besöka Berlin flera gånger. Vi skulle nämligen inte hinna göra och se allt på en liten weekend. Vi fick veta att det även finns ett legoland i Berlin, men det får bli nästa vända. Denna resa nöjde vi oss med att spendera en dag på Berlinzoo och Akvariumet samt att strosa vid sevärdheter som resterna av berlinmuren, Berlinerdom, tvtornet, Brandenburg Tor och Kadewa (shoppingcenter).
I Berlin finns det otroligt mycket att se, vi valde att fokusera på det som gladde barnen mest, därför gick en heldag på akvariumet och Berlin zoo. Du betalar 20 euro per vuxen för att gå in på båda, det tycker jag är ett bra pris. Akvariumet är känt för att vara ett av det största i hela världen, här ser du allt från maneter till krokodiler, hajar, ormar, sköldpaddor. På Berlinzoo kunde du bland annat se, lejon, gorillor, sjölejon, elefanter, isbjörnar och naturligtvis massa andra exotiska och spännande djur. Det fanns restauranger på plats med god mat dessutom. Jag åt dock korv med strips, är man i Tyskland måste man väl ändå äta korv.:) Något annat du borde testa är att köpa den extremt goda dönerkebaben som man nästan kan handla vid varje hörn. Extremt god och fräsch.
IMG_0049
IMG_0061
 IMG_0031
Jag hoppas även du blir sugen på att spendera en weekend i Berlin. Staden kommer att blomma inom ett par år. Just nu var det tyvärr massa renoveringar av staden, vilket begränsar sikten. Men staden kommer att bli jättefin när alla avspärrningar är borta. Jag tipsar dig att resa hit vilket som.
Jag blir riktigt sugen på att resa till Berlin nu med Oscar och funderar på om vi ska försöka göra det i höst. Vi har ju inte besökt någon storstad utomlands med honom, så detta verkar ju verkligen vara det ultimata.
Är du sugen på att bli min nästa gästbloggare så hör gärna av dig med en reseberättelse med en bild till lina_g80@hotmail.com !

Kommentarer


 1. Kaffemorsan 1 augusti, 2013 on 10:37 f m Svara

  Kul att den kom med så snabbt:)

  Sv. Universum är alltid en hit!
  Alfons Åberg kulturhus
  Slottskogen, där finns Göteborgs största lekplats, pingviner, älgar, etc. mysig restaurang vid vattnet. Där finns det mesta för barnfamiljen!

  De var lite som man kan göra i Göteborg 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna