VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bodrum med barn

Min nästa gästbloggare är Frida som nyligen varit i Turkiet med sin familj. Kanske minns ni när hon tidigare gästbloggade om Ryssland, och  USA. Riktigt intressanta inlägg som du finner bland gästbloggare.

Hotell Yasmin Bodrum Resort Turkiet är ett underbart vackert ställe! Vi har snart varit här i en vecka. Det är barnvänligt på en lagom nivå. Hotellet är nyrenoverat och har hög standard.
Det finns barnklubb med gulliga Denise som ledare. De har öppet hela dagen förutom 2,5 timme mitt på dagen vid lunch. De anordnar minidisco varje kväll kl 21. På barnklubbens område finns det segel uppspända så det är alltid skugga och så har de olika rum inomhus fyllda med leksaker. Ledarna är duktiga på att visa barnen vad som ska göras och hitta på lekar. Barn över 4 år kan lämnas ensamma, men yngre barn måste ha en förälder med sig. Det finns mat som barnen gillar och glass vid lunchen och middagen. Det finns en del av utomhuspoolen som är grundare och en ännu grundare inomhus (har dock inte prövat den). Och det finns hissar så  man kan ta sig fram med barnvagn (fast den hissrädde kan nog invända mot att dörrarna ibland inte stängs utan att man trycker igen dem eller öppnas utan lite hjälp).
Det märks att vi är här första veckan på säsongen eftersom inte alla restauranger, toaletter och affärer är öppna. Det är mer personal än vad vi är gäster. I restaurangerna är det kanske inte lika fullt med alternativ som det kommer vara under högsäsongen, men fullt tillräckligt för att vi ska ha massor av alternativ. Självklart är det den turkiska maten som är godast. Min man skulle gärna ha haft mer fisk och skaldjur på menyn och själv saknar jag lite mer färsk frukt. A la carte restaurangen har riktigt god mat och där sitter man lite mer i fred och har en underbar utsikt från terassen. Vi har verkligen upptäckt hur gott det är med stark mat, kall yoghurtsås och en kall öl när det är varmt utomhus. Dagarna har varit riktigt varma och kvällarna lite svala. Vi verkar ha haft tur med vädret och utan sol kan det nog bli lite långtråkigt.
Här finns det mesta man kan önska. Jag passade på att göra manikyr och pedikyr första dagen. Min man och mina söner har klippt sig och frisöerna var verkligen snabba och duktiga. I affären finns det allt som man kan vilja ha i en hotellaffär…badkläder, blöjor, badleksaker, smycken, souvenirer, chips etc. Det kommer även öppna fler affärer de kommande veckorna. Det enda som inte finns är en bankomat och det går inte att betala med kort. Det går att betala med euro men det blir bättre pris om man betalar med turkista lire.
Hotell Yasmin Bodrum Resort Turkiet är verkligen värt ett besök om man söker avkoppling och värme. Det finns en hel del utflykter och alternativ för den rastlöse och sköna varierande solställen på området för den avkopplade. Utsikten över havet, bergen och öarna är rogivande. Wifi fungerar sporadiskt och enbart i lobbyn, men det kanske också blir bättre längre in på säsongen. Den ständigt pulserande musiken kan undvikas om man lägger sig vid stranden eller ute på bryggorna istället för vid poolen.

En vecka räcker i alla fall för mig och min familj på ett all inclusive så nu åker vi hem utvilade, lite solbrända och väldigt nöjda! Vänligen, Frida


Vill du bli min nästa gästbloggare? Maila gärna en berättelse och gärna en bild till mig på lina_g80@hotmail.com Allt är av intressa, en härlig familjeresa inom Sverige eller utomlands. Tillsammans kan vi inspirera varandra ännu mer till härliga resor med barn.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna