VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sälen / Lindvallen med barn

Påsklovet är nog slut för de flesta nu och det är förmodligen dax att återgå till den verkliga vardagen imorn. Jag vet att flera av er har tillbringat påsklovet i fjällen. Min nästa gästbloggare är Maria, som är en tjej jag verkligen beundrar. Hon reser alltid ensam med sina två pojkar. Resa ensam med barn krävs ju en hel del mer planering och man måste alltid själv ta det stora ansvaret. Maria var i fjällen under sportlovet och har en riktigt härlig berättelse som hon delar med sig av;

Vi har spenderat en weekend i Lindvallen under barnens sportlov, Sälen, med ankomst på torsdagen och hemfärd på söndagen. Detta gav oss två heldagar i skidbacken, vilket var ganska så lagom även om en till dag inte hade varit helt fel!
Vi bodde i Vasabyn, vilket ligger ett stenkast från Snötorget där närmaste liftar och backar finns. Fräsch och rymlig tiobäddsstuga med två toaletter/duschar, tre sovrum (varav ett med dubbelsäng) samt skidförråd alldeles utanför dörren. Vi delade stuga med två vänner till mig och deras familjer, vilket vi har valt att göra de senaste åren när vi har varit i väg.
Allra närmast vår stuga, runt Snötorget, låg en mängd knappliftar samt barnbackar, vilket alltid är bra att det ligger nära. En bit uppåt fjället låg ankarliftar och de större backarna, dock blev det dåligt med åka i dem för min del denna gången, på grund av stormiga väderförhållanden.
Via liftsystemet så var det lätt att ta sig bort till Gustavstorget, där även Valletorget och Vallebacken ligger.
Vid Valletorget har snögubben Valle (Lindvallens ”ansikte utåt”) sina shower, samt att barnen kan ”köra” pistmaskin och skoter. Fika går att köpa för billig penning för den som vill, och även korv för den som vill grilla själv.
För de äldre barnen med intresse för hopp och off-pist åkning passar Lindvallens Pink Park bra, med hopp och rails för alla storlekar och smaker.
Bild lånad från Skistar
Lindvallen är ett eldorado för barnfamiljer, med ett av Europas största sammanhängande barnskidområden där Vallebacken och Pink Park är inräknat. I Lindvallen, vid Snötorget, finns även Experium, med äventyrsbad, biograf, bowling, shopping och restauranger.
Skiduthyrning och skidskola finns vid flertalet ställen i Lindvallen, och restauranger och matställen likaså.
Sist men inte minst så finns även i Lindvallen den jättelika snögubben uppe på Gustavsbackens topp – väl värd ett besök när du ändå är i Linvallen!

Kommentarer


  1. dianasdrommar 7 april, 2013 on 8:57 f m Svara

    Härligt med skidåkning vi var ju i hundfjället nu på påsklovet kram Diana

  2. Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma 7 april, 2013 on 7:48 e m Svara

    Vilken mysig bild på Lindvallen. Har varit där en gång förut. Även stöten har jag varit i. Men nu är det många år sen jag var i väg till sälen.

    Har en tävling i bloggen där du kan vinna en sångpåse från Oskar och Ellen. Delta gärna: http://lottizdays.blogg.se/2013/april/tavling-vinn-en-sangpase-fran-oskar-och-ellen-2.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna