VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hua Hin Thailand

Ni fick tidigare i mars följa med min vän Anna på en resa med barn till Hua Hin  Thailand, men nu har jag fått fler gästblogginlägg om Hua Hin, vilket jag tycker är väldigt intressant och spännande då jag aldrig har vart i Hua Hin. Nu är det Karin igen, som gästbloggade förra veckan om Baan Krut, som ni kanske minns. Nu bjuder hon på en härlig berättelse igen om hennes favoriter i Hua Hin;

Tre favoriter i Hua Hin
Under alla år vi kajkat runt i Thailand undvek vi av någon konstig anledning Hua Hin. Jag vet i ärligheten namn inte varför? Jag hade en bild av höghus och massturism men när jag hört mig för lite bättre förstod jag att jag kanske hade fel.
Jag hade en barnslig romantisk ide om att anlända till Hua Hin med tåg. Tågresan var allt annat än romantisk och vår ankomst till den förvisso pittoreska tågstationen blev allt annat än problemfri men det är en annan historia.
Nu har Hua Hin blivit en stor favorit och vi har lärt känna staden och människorna där. Jag vill tipsa om 3 favoritställen vi ständigt återkommer till.
IMG_2176IMG_2174
Mitt i gatukorsningen där nattmarknaden börjar vid soi 57 ligger den här enkla restaurangen där du ofta får vänta på bord. Turister och Thailändare trängs bland plastbord och metallstolar. Personalen ropar högt till varandra för att överrösta trafiken på gatan utanför.
Söker du lugn och ro är detta inte stället men vill du äta gott för en billig peng har du hamnat rätt. Du sitter bokstavligen i köket och på gatan, samtidigt. Det är oerhört fascinerande att se personalens framfart runt borden och i köket. Kvinnan som sköter disken sitter på huk på golvet, tallriks-högarna växer framför henne och hon jobbar sig systematiskt genom mängderna av disk.
Vi är tysta medan vi äter vår oerhört goda mat samtidigt som vi tittar på skådespelet och tar in folklivet runt omkring.
Homestyle
Homstyle, är en helt ny frukost och lunch restaurang som ägs och drivs av den charmiga Jiraprapa. Hon öppnade stället som ligger på Soi 57 precis innan jul 2012 och när vi kom dit första gången hade hon ännu inga menyer.
Maten är enkel men god och alla råvaror är färska. All mat lagas från scratch och alla juicer är färskpressade utan tillsatser. Ägarinnan både lagar maten och flörtar med barnen, bjuder på popcorn och småpratar. Hennes make är i byggbranchen men dyker då och då upp för att prata om något nytt spännande projekt. Här äter du en Sum tam för 40 bath och en fried rice för 50 bath. Homestyle är personligt och charmigt och när vi lämnde Hua Hin för den här gången var vi tvungna att gå förbi och säga hej då till våra nya vänner.
Går du hit måste du hälsa från Manaw och Sum som är våra barn (Esther och Limon) De fick sina Thailändska namn från Jiraprapa:-)
Drinkar för 100 BathIMG_1872
Mitt i nattmarknadens myller hamnade vi på Roi Fad för 3 år sen och sen har vi återkommit. Restaurangen liknar tågstationen och är rätt sliten och schabbig men maten är fantastisk och humrarna de största jag någonsin sett! Skaldjur på grillen eller en klassisk röd curry. Allt lagas snabbt efter ditt önskemål. Drinkarna kostar 100 bath och är även de fantastiskt goda.
Mat hittar du i stort sätt i varje gathörn och det mesta är gott men det här är några av mina favoriter. Hoppas du också hittar hit!
Imorn får vi följa med Karin till Hua Hin Hills som är en vingård i Thailand, så kika in imorn igen 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna