VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Thailand tips för familjer!

Som vanligt är det alltid lika kul när ni mailar mig frågor eller kommenterar :) Jag svarar så fort jag hinner! Thailand är det ofta många som frågar om eftersom vi redan har varit där TVÅ gånger med Oscar.

Hej,

Bra blogg du har först och främst! Jo vi har bokat en resa nu i Mars till Thailand med Ving till samma hotell som du berättar om Sunwing Resort Kamala Beach och jag har ett par funderingar.

Vi åker med 3 barn (Theo 7 år, Tyra 3 år, Hugo 11 mån), tänkte på flygresan, några
tips du kan ge med tanke på antalet barn kontra antalet flygtimmar?
Värt och beställa var man ska sitta på planet? T.ex. där det är en vägg framför så Hugo kan kanske ligga ner och sova, jag är ganska lång (1.96cm) så jag antar att
det är bra med plats med SUNCLASS, läste 86cm nånstans på TC:s hemsida.

OM ni har möjlighet så skulle jag absolut rekommendera er att förboka de fyra platserna längst fram så ni  har lite extra benytrymme och sen så ni har lite extra plats för er lilla Hugo 11 månader. Flygresan är ju låååång ca 10,5 h dit och 11,5 h hem….så jag gissar det är värt det?!

När vi flög hem från Thailand när Oscar var 7 månader så bokade vi två av dessa platser och de var helt klart värt det. Han kunde ligga framför oss på golvet och leka och sova och även sitta i min stol medan jag satt på golvet. Så vi tyckte det var värt det. Platserna är ju dock populära så det är enda flyga resan fyra flygresor fram och tillbaka till Thailand som vi haft de.

Jag har nog alla mina flyga med barn tips dokumenterade. Men i det stora hela, kanske en DVD eller Ipad till de större barnen, lite tidningar / böcker, snacks, frukt. Smart att boka en flygresa då de ev sover några timmar. Och sen försöka förbereda på bästa sätt att de måste sitta still osv.

Sen tänkte jag på inköp av badgrejer? Innan resan eller på plats? Såg att din son
har en sån heltäckande dräkt som är suverän med tanke på värmen. Köpt innan resan eller på plats?

Badgrejer har vi både haft med några uppblåsbara, men sen har vi köpt i Thailand. Det finns en hel del att välja mellan. Spana in taxfreekatalogen åxå, kanske kan ni förbeställa till resan ifrån den? !

Solskyddsdräkter har jag haft flera olika till Oscar, bland annat har jag beställt några ifrån Zunblock . Både solskyddsdräkten och solskyddshatten på bilden är ifrån Zunblock. Perfekta dräkter med solskyddsfaktor 50 i. Så slipper man smörja, smörja, smörja hela tiden…..

 

Har du några andra tips så kan vara värt och tänka på så skriv det oxå.

Jag ska fundera på lite andra tips. Ni kan ju läsa om mer eller mindre hela vår senaste Thailandsresa och det mesta om hotellet i kategorin Thailand i höger kolumnen där ni än finner en massa andra bra kategorier. Vi älskar ju Thailand, så det finns en viss risk att vi kanske åker dit i vinter igen 😉 Det mesta finns och man behöver inte tänka på så mycket. Blöjor finns där, ta dock med välling, det finns inte.  Ni kommer få en fantastisk semester där!!!

Tack för bra info
/Familjen Galas

Åh tack för alla fina ord om bloggen, det värmer. Alltid kul att höra när ni gillar min blogg. Jag driver ju bloggen helt i egen regi av mitt brinnande intresse för resande! :)


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna