VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Italien med barn

På förfrågan tänke jag ha ett kort Italien tema med några inlägg om resor till Italien de kommande dagarna. Italien har jag ju tidigare nämnt är inte direkt min starka sida på resmål, då vi / jag främst har rest massor till Spanien som jag älskar och även Turkiet och Grekland. Men jag vill jätte gärna resa mer till Italien i framtiden, så jag ser fram emot att få utforska lite mer om just Italien.

I Italien har jag varit i Rom som är en otroligt vacker storstad med alla fina byggnader och det finns ju en uppsjö av sevärdheter i Rom. För mig känns det kanske inte riktigt aktuellt att åka till Rom med en 1,5 åring eller snart 2-åring. Ska man åka till en storstad så vill man förmodligen sen en hel del, kunna promenera runt i staden och se sig omkring, njuta av atmosfären på olika mysiga caféer och restauranger osv. 

Så skulle jag åka till Rom med barn skulle jag nog föredra att åka dit med ett litet mindre barn, kanske under 1 år, som gillar att åka vagn och sitta still längre perioder. Eller ett större barn som orkar gå omkring i en storstad en hel dag och gillar att se nya byggnader. Att åka med barn i skolåldern från ca 7 år tror jag är en bra ålder, så kanske de förstår lite mer och uppskattar det mer.

Är det någon av er som har rest till Rom med barn? Vad tyckte ni? Gick det bra? Vad rekommenderar du att göra i Rom med barn?

Weekend i Rom med flyg och hotell.

Bild lånad av VING


Kommentarer


  1. Maria Nyström 19 mars, 2013 on 9:53 e m Svara

    Eftersom jag har resa till Rom bokad till sommaren så kom det sig att jag läste det här inlägget :-) Jag kom över billiga flygbiljetter till Rom i juli samt har bokat hotell till bra pris, så min plan – med två barn på tre resp. nio år – är att utgå från Rom o därifrån ta oss på dagsutflykter till närliggande badorter. Är hemskt sugen på att besöka Sperlonga som verkar vara underbart vackert, ska läsa på lite mer så får vi se om vi hamnar där tillslut!
    Jag räknar med att hinna se lite av Rom i värmen också, kanske ta en turistbuss runt sta’n för att få se en glimt av en del sevärdheter. Strosa lite på sta’n o kolla – ja, lite turistande ska jag nog kunna få med har jag tänkt! Hör av mig när resan är gjord o rapporterar vad vi gjorde o vad vi såg, samt hur det var att resa till Rom med barn :-) //Maria

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna