VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Liyanas språkkunskaper

Hej allihopa! 🌟

Flera har uppmärksammat att Liyana talar tre språk- arabiska, svenska och engelska. Jag har knappt tänkt på det men insåg snabbt att många av er har reagerat på hennes språkkunskaper!

Vill börja med att säga, jämför aldrig barn mer varandra för varje barn är unik. Jag jämförde ett tag när jag såg att andra barn kunde skriva bokstäver osv, testade att lära Liyana men insåg snabbt att hon hade inget intresse för det, inte just nu iallafall! Med tiden såg vi hemma att Liyana älskar språk istället och kan skilja mellan varje språk, hon vet tex att när vi är hos farmor och farfar så är det arabiska som gäller, på förskolan vet hon att hon ska prata svenska och med oss vet hon att hon kan prata engelska. Vi började därför uppmuntra henne kring hennes intresset för språk, vi började prata engelska med henne och om hon ska titta på något så brukar det vara oftast vara på engelska eller arabiska då vi tänker att svenska kommer under tiden på förskolan. Det har funkat jätte bra! Liyana pratar flytande arabiska, svenska och nu är hon väldigt duktig på engelska för att inte ens ha fyllt 4 år. För oss är arabiska jätte viktigt då det är modersmålet, många brukar skriva till mig ”Bravo Liyana pratar flytande arabiska, ni har lyckats!”, jag känner att det är mitt ansvar som förälder att föra över språket till henne. Det kommer bara att gynna henne i framtiden! ❤️


Annons

Kommentarer


 1. Hanan 28 januari, 2019 on 00 Svara

  Hejsan! Har en pojk på 1 år och 8 månader.
  Pratar inte något förutom mama och baba.
  Min fråga är lärde ni liyana arabisks först eller blandade ni svenska och arabiska hemma? När började hon prata ❤️

  • Lina Taha 28 januari, 2019 on 00 Svara

   Hej fina! Liyana började prata innan hon började gå, typ när hon var ett år. Har hört att flickor pratar innan pojkar, vet inte om det stämmer men vi började med arabiska hemma! ❤️

 2. Anonym 28 januari, 2019 on 00 Svara

  Jättebra! Min ena kompis pratar bara svenska hemma medan de är kurder, deras föräldrar pratade bara svenska med de man ba lek inte och gå lär era barn ert modersmål herregud

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna