VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Förlossningsdepression

För några veckor sen fick jag en fråga under min Instagram om jag fick någon förlossningsdepression nu med Elijah. Tack och lov slapp jag det men jag hade det med Liyana. Det var otroligt jobbigt då jag helt ärligt inte ens visste vad förlossningsdepression var utan fick veta det i efterhand. Jag kände mig då nedstämd och ledsen utan att veta varför så jag trodde helt enkelt om att jag var ensam om detta men sen visade det sig att otroligt många mammor får dagligen förlossningsdepression.

Jag tycker att det är jätte viktigt att uppmärksamma den gravida långt innan förlossningen om just detta och vad som egentligen händer med kroppen så att mamman inte känner sig ensam när det väl händer. Ingen informerade mig varken min barnmorska, förlossningen eller på BB så hur skulle jag veta att det är fullt normalt med humörsvängningar osv? Jag tycker även att det är viktigt att uppmärksamma partnern kring mammans förlossningsdepression och vad hen kan göra för att underlätta. Hamodis stöd hjälpte mig men jag menar många andra partners kan kanske känna sig förvirrade och inte veta något!

Mina bästa tips och vad jag har läst i efterhand är att prata med dina nära och kära. Våga gråta om du känner att du behöver det, vila när din partner hjälper dig, lasta inte på dig för mycket utan fokusera på bebisen och dig själv. Gör något du mår bra av det kan vara alltifrån att titta på filmer till motion. Försök inte att se det som en depression utan tänk på vad kroppen faktiskt har gått igenom under nio månader, inte konstigt att hormonerna inte är på plats efter all smärta, sömnlösa nätter i slutet av graviditeten och sen på detta en förlossning som oftast innehåller en stor del av smärta. Kvinnokroppen är verkligen mirakel! <3


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna