VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Birthual Reality

Vilken härlig respons kring min förlossningsberättelse än idag från väldigt många! Att få stöd från så pass många

underlättar att gå vidare ”chocken”.

Vi pratar oftast om vår upplevelse efter förlossningen och kan många gånger glömma partners perspektiv på händelsen. Jag dock pratade med Hamodi ganska direkt efter förlossningen för den här gången även om jag var nästan svimfärdig kunde jag ändå känna Hamodis känslor andra sidan sängen. Han var otroligt bekymrande, orolig och jag såg rädslan kring att förlora mig i hans ögon. Jag minns även när jag skrek av smärta att Hamodi fick tårar i ögonen när han tittade på mig inne på förlossningsrummet, han var den enda i rummet som kände av min smärta helt enkelt. Jag tycker att det är väldigt viktigt att höra partners förlossningsberättelse, Hamodi berättade mest att han var otroligt orolig, han hade aldrig sett mig så här svag och han var arg över att vården inte tog min smärta på allvar.

Det har nu gått lite mer än tre veckor så min förlossning är fortfarande färsk och känslorna finns fortfarande där för oss här hemma. Igår sa Hamodi till mig att det känns som att vi var inne på förlossningen för någon dag sen efter att han fick se videon som Gjensidige ha i sin Birthual reality kampanj. Jag har tidigare bloggat om den här videon som avspeglar verkligheten av en förlossning men den här gången fick Hamodi se den med hjälp av VR-headset.

Hamodi menar på att videon kändes precis som verkligheten i rummet även om det kan vara olika från en förlossning till en annan. Vill man även veta hur det kan gå till inne på förlossningen i Sverige så är den här videon med hjälp av VR-headset väldigt underlättande! Hamodi nämnde även att som partner kunde han många gånger känna sig maktlös i rummet men att ge stöd är otroligt viktigt och en sådan video kan förberedda partnern på hur man kan hantera kommande situation men även när man ska ge stöd. Planerar man barn eller väntar barn så kan den här videon underlätta kommande stora dagen genom både agerande men även hantering av alla oväntade känslor.

Ni kan se videon HÄR.


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna