VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ÅRETS INSPIRATÖRSMAMA

<![CDATA[

Under ett möte läste jag hastigt ett mejl och jag visste inte hur jag skulle hantera mina känslor. Spände tillbaka mina tårar och svalde glädjen. 

Det är blandade känslor för min del, är otroligt glad, tacksam och stolt över att jag är Liyana Chanelles mamma. Jag tänker dock ständigt på min egna mamma. Jag tänker hela tiden hur min mamma inte kunde vara glad, tacksam och stolt över sin dotter? Hur är det ens möjligt? Jag som mamma hittar alltid lyckan i Liyanas famn, i hennes skratt och ja i allt!! 

När du var liten drömde du kanske om att kunna flyga eller bli polis men under min barndom drömde jag endast om en sak- att leva tillsammans med både mina föräldrar under samma tak. Jag har fått höra olika historier om min svåra uppväxt och om varför min mamma valde bort mig men än idag har jag inte funnit sanningen kring varför mamma gjorde som hon gjorde. Dem gångerna vi har pratat i telefon efter att vi flydde från Irak under dessa tjugo åren har hon hela tiden undvikt att prata om det förflutna och valt att istället prata om min utbildning/karriär. Att ge mig svar på mina frågor är oväsentligt för hennes del. Det är svårt att kalla henne för mamma efter så många år och efter alla tråkiga minnen från min barndom med henne. Jag kan inte minnas hennes famn, jag minns att hon endast sa till mig innan vi flydde att jag skulle borsta mina tänder, vara rädd om mina tänder och att alltid ta på mig tofflor inomhus.

Jag har dock redan som barn alltid sagt åt mig själv, Lina du ska bli världens bästa mamma för dina barn i framtiden. Du ska ge dem allt du aldrig fick, ge dem kärlek, trygghet och alltid finnas för dem. Jag är långt ifrån en felfri människa men för min familj kan jag gå genom eld och vatten. Den här gruppen har lärt mig otroligt många saker här i livet. Jag har kanske inte alltid gjort rätt för mig i gruppen men tack vare er alla har jag lyckats och lyckas än idag växa i min roll som ansvarig för en av Sveriges största tjejgrupp. En av sakerna som jag däremot har gjort rätt är att skapa tjejgruppen – Honey & the bees. Tjejgruppen som har blivit ett forum där tjejer från Norr till Söder har enats, hjälpt varandra bortsett från det negativa som kan förekomma i gruppen samt hur gruppen i sig har lyft olika medlemmar genom att dessa personer gått vidare och nu exempelvis skapat egna forum efter eget intresse. 

Den här nomineringen är ingen bekräftelse på någonting, bekräftelsen får jag när jag tittar på min prinsessa Liyana, när hon kramar mig, när hon alltid ska visa stolt ”det är min mamma” men att bli nominerad till inspiratörsmama är en ära även om jag inte skulle ta hem priset. 

Vill du rösta på mig? Här hittar ni länken sen trycker ni på min bild.

http://mama.nu/inspiratorsmama…

Bilden är tagen av fina Martina Wärenfeldt och är oredigerad! 

]]>


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna