VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Första året som gifta

Jag bad om tips under min Instagram om vilka ännen ni önskar att läsa om här på bloggen och ni lyckades ge mig jätte många bra tips. Första ämnet handlar om hur det var att vara gifta första året, om det var svårt/lätt.

Vi hade varit tillsammans i fem år och längtade väldigt mycket till att gifta oss för att bo under samma tak. Slippa smyga med allt osv så man kände sig på moln. Vi reste tre till fyra gånger, gick alltid ut på vår lediga tid (det gör vi än idag), grillade, gick på bio, gick på spa och ja vi hade alltid något att göra. Efter ett tag började bråken (hahah) för man började se andra sidor då man bodde under samma tak. Små gräl om städning och sånt som är normalt men vi lät det inte påverka oss för vi tänkte alltid ”vi har inte kämpat i flera år för att förstöra det på en sekund över små problem”. Vi blickade framåt istället, började planera framtiden tillsammans och satsade stenhårt. Under den tiden jobbade både jag och Hamodi jätte mycket så det fanns inget utrymma helt enkelt. Tiden vi hade under ledigheten var alltid fullbokad med aktiviter som sagt och på så sätt växte vi ifrån dem små grälen.

Mitt tips är att försök att sysselsätta er med aktiviter, skapa fina minnen ihop och det är helt ok att bråka ibland men låt det inte gå för länge. Ingenting är värt, livet är för kort så försök att njuta av varje sekund ni har med er livspartner! ❤️

Kommentera

Annons

”Lina, har du haft vattkoppor?!”

Jag avskyr vattkoppor för det påminner mig om alla gånger jag fick frågan ”Lina, har du haft vattkoppor?!”. Varje gång jag svarade med att jag inte visste fick jag alltid följdfrågor om varför jag inte frågar min mamma men sanningen var att mamma fanns inte och finns ju inte i mitt. Jag vet inte heller varför jag aldrig har frågat pappa, det har typ alltid känts som en mer fråga till mamma bara. Jag minns även att många gånger ljög jag genom att säga ”Ja, jag har haft det!” bara för att undvika alla jobbiga följdfrågor.
Hursomhelst för några dagar sen fick vi hem lite produkter att testa till barnen, bland annat en mousse från PoxClin som heter PoxClin Cool Mousse den lindrar vid vattkoppor, klåda eller annan känslighet. Helt ärligt visste jag själv inte att sådan produkt fanns på marknaden och jag har inte heller letat då barnen här hemma inte haft några vattkoppor än! Den ska i alla fall helst förvaras i kylskåp för att den ska kunna kyla ner klådan när man väl applicera den på kroppen och påskynda läkningsprocessen.
PoxClin Cool Mousse finns att köpa HÄR och med koden LINA30 får ni 30% rabatt på produkten. ❤️
Kommentera

Annons

Sunni Vs Shia

Jag fick en fråga via min Instagram angående hur vi gör när vi ber hemma eller vid högtider då det brukar ibland vara någon dag före eller efter beroende på vilken inriktning man tillhör. Jag har bloggat om detta tidigare men tänkte jag kan köra ett nytt inlägg efter era önskemål! ❤️

Just nu ber varken jag eller Hamodi tyvärr, jag får ångest när jag tänker på att jag inte ber. Jag vill verkligen ta tag i det och be som man bör göra men många gånger skyller jag på meningslösa hinder! När jag var ett barn så bad jag varje dag. Hursomhelst om vi ber hemma så ber jag som Hamodi, enligt Shia för att det var Hamodi som lärde mig att be. Mina föräldrar lärde mig som barn men när jag skulle be i vuxen ålder hade jag glömt bort det så Hamodi lärde mig. Helt ärligt spelar det ingen roll för mig vilket sätt bönen är på så länge jag ber till Gud.

Vad gäller högtider så följer Hamodi och jag Mecka, så när dem har Ramadan eller Eid så har vi det också. Vi bryr oss som sagt inte och jag har aldrig heller tänkt ”Omg nu ber jag som Shia”, för mig är det pinsamt att tänka så för vi är alla muslimer så förstår inte varför vi ska fokusera på olikheter istället för alla likheter?!

Kommentera (7)

Annons

Vad gör man?

Häromdagen skickade en tjej en bild på en kille på Tinder som hon tyckte liknade Hamodi så hon trodde att det var Hamodi och ville kolla med mig.

Förstår ni vilken panik jag fick? För på mobilen innan jag öppnade hennes meddelande kunde man se bilden otydligt och då tänkte jag OMG OMG OMG ÄR DET HAMODI?! Hjärtat började slå sååååå snabbt och jag svettades, allt detta på bara några sekunder hahahah!!! Jag tänkte i en sekund att mitt liv var över och hundra tankar snurrade sen när jag väl öppnade meddelandet insåg jag snabbt att det var INTE Hamodi. Kunde inte låta bli att skratta högt av glädje haha!!

Vad gör man egentligen om ens partner skulle göra något sånt? Jag personligen hade aldrig förlåtit det för det är som otrohet i mina ögon och absolut inte okej!!

Kommentera

Annons

Vår vardag

Hej allihopa!!

Flera här som undrade hur vår vardag ser ut nu med två barn. Mohammed har ju varit med hemma så det har varit smidigt men nästa vecka börjar han jobba som vanligt och jag ska inte ljuga det känns extremt jobbigt, vi kommer sakna honom otroligt mycket för han är borta över tolv timmar dagligen när han jobbar med tanke på pendeltiden osv.

Vi har inga fasta rutiner här hemma än utan tar dagen som den kommer speciellt när vi alla är hemma. Vi får se hur det blir när Hamodi & Liyana börjar nästa vecka, då måste vi nog ändå ha rutiner om vi ska få ut något om dagarna. Ni som har följt oss vet dock att vi är mer spontana!

Innan jag avslutar blogginlägget vill jag be er om lite hjälp. Jag har lite bloggtorka och hinner inte riktigt få fram intressanta ämnen så jag vill veta vad NI önskar att jag bloggar om! Kommentera gärna vad ni vill läsa. ❤️

13AF24DD-97AF-4DB0-9FC2-44BB43A85155

Kommentera (1)

För att få de senaste uppdateringarna