VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

RAW SNICKERS BARS

 Hej på er!

Nu när jag är hemma och strosar om dagarna har jag all tid i världen till raw bakning, vilket jag älskar! Ok, all tid i världen har jag inte. Det är verkligen ett heltidsjobb med att få igång amningen med lillan just nu. Men den här helgen passade jag på att scouta lite nya receptidéer och bestämde mig för att prova mig på att göra raw snickers bars. Och wow, vad bra dom blev! Ni kommer inte bli besvikna. Det här är vad jag kallar ”Next level Snickers Bars”! Mitt tips, gör två satser på en gång, de går åt snabbt! 😃

 

C0F78081-220B-49AE-BA31-7E13609881C6 5E61C858-DAF0-49E9-80EF-9454B9BD6977 8CF6D3C1-7909-48F2-ACE6-D253793A276B

Processed with VSCO with a5 preset

1E4DAE0D-85C3-46FD-A99D-5A25E70F728E

87162C20-596A-4D8B-B181-4BC589C6AAFD

Processed with VSCO with a5 preset

46F0A5B9-5848-42F7-A01D-4AC1350A4EFE

RAW SNICKERS BARS (8 stycken bars)

Karamell lager:
20 st urkärnade dadlar
2 msk crunchy jordnötssmör

1 msk kokosolja
1 msk varmt vatten
1 tsk vaniljpulver
1 tsk salt

Nougat lager:
1,5 dl havregrynsmjöl
ca 1 dl av karamell lagret ovan

Övrigt:
1 dl jordnötter (saltade)
150 g sockerfri mörk choklad (85%)

 

Gör såhär:

  1. Börja med att göra karamell lagret. Kärna ut 20 st dadlar och lägg dom i en skål, tillsätt varmt vatten, jordnötssmör, vaniljpulver och salt och mixa med en stavmix eller liknande till en jämn kladdig massa.
  2. Mixa havregryn i en matberedare i ca 45 sek till ett fint havregrynsmjöl. (2 dl vanliga havregryn blir ungefär 1,5 dl havregrynsmjöl.) Tillsätt sedan lite drygt 1 dl av karamell lagret som du gjorde under punkt 1. Mixa tills konsistensen är så pass kladdig att du kan krama ihop den med fingrarna. Tillsätt lite mer av karamellmixen om du inte får ihop den. Pressa sedan ut degen i en långpanna, ca 1 cm tjockt lager.
  3. Bred nu ut resten av karamellagret ovanpå degen i ett tjockt lager, även detta ca 1 cm.
  4. Lägg nu på jordnötterna ovanpå det kletiga karamellagret och tryckt ned dom lite så att dom fastnar.
  5. Ställ in formen i frysen och låt stelna ca 1 timme.
  6. Tag ut formen ur frysen och skär upp degen i 6 st delar i barform.
  7. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad och doppa sedan ner en bit av baren i taget, se till att den blir helt täckt att choklad och lägg sedan upp den på ett fat. Täck alla barsen och stoppa sedan in i frysen ca 1 timme.
  8. Servera och njut!

Barsen kan förvaras både i kylen och i frysen. För längre hållbarhet, ha dom i frysen och plocka fram 5 min innan servering.


 

Näringsinnehåll (per bar):
Kcal: 248
Protein: 6.8 g
Kolhydrater: 19.6 g (varav naturligt socker 12.8g)
Fett: 13.9 g

För mig är det viktig att hålla koll på vad jag får i mig om dagarna. Så när jag testar nya recept så räknar jag alltid ut näringsinnehållet via appen Lifesum. Superlätt och ett perfekt verktyg till att hålla koll på vad det är för näring i det man stoppar i sig. Klicka på länken ovan för att komma direkt till Appstore och testa den du med.

Kommentera

Annons

Hon tog mig med storm!

Hej på er,

Vill bara börja med att säga STORT TACK till alla era gratulationer, dom betyder så mycket! Vi har blivit helt överösta med kärlek sen lillan kom i tisdags! <3

I tisdags den 6 november kl 15.41 kom vår lilla tjej till världen. Sen dess har ingenting varit sig likt. Den känsloresa som vi tillsammans genomgått de senaste dagarna är helt utom denna värld. Så mycket av allt på samma gång, smärta, kamp, glädjerus, oro, lycka och framför allt obeskrivlig kärlek!

Jag har fortfarande inte hunnit smälta allt som hänt och vi spenderar just nu all tid hemma med att tillsammans landa i denna fantastiska bebisbubbla. Det mesta är ren kärlek, men det har också varit kämpiga dygn för mig. Min kropp behöver återhämtning, har (såklart) haft ont i kroppen efteråt och känner att hela min kropp behöver tid att läka och vila. Samtidigt så är jag helt överfylld av kärlek som jag ibland inte vet vart jag ska göra av. Hur kan man älska någon så otroligt mycket efter bara 5 dygn tillsammans? Gråter glädjetårar flera gånger om dagen bara av att titta på henne. Att se henne tillsammans med Kevin är den bästa belöningen någonsin, tänk att jag numera har en egen liten familj. Magiskt <3 Jag är världens lyckligaste.

Igår fick vi fira Kevins första farsdag. Han är verkligen världens bästa. Han är värd så mycket cred för allt han gör och gjort för mig de senaste dygnen. Jag visste redan innan att jag hade ett enormt stöd från honom, men OM han levererade under förlossningen. Det jag minns allra starkast från förlossningen är hans peppande ord när det var som mest tungt <3 Just nu i skrivande stund står han och dansar tillsammans med vår lilla tjej till spansk musik. Inget gör mig lyckligare än att se deras band växa för varje dag som går.

Ett känslosamt inlägg. Jag ville mest tacka er alla för ert otroliga fina stöd sen lillan kom. Våra familjer har tagit emot henne med så mycket kärlek. Och vi har fått så otroligt mycket kärlek, både utifrån och inifrån och vi har läst varenda mening. Så tacksamma <3

Jag får mycket frågor om förlossningen och jag lovar att jag ska dela med mig mer kring den snart. Men jag behöver lite tid för att smälta allt innan jag är redo att skriva det inlägget. Det är så stort. För er som har en förlossning framför er, wow, ni har ett magiskt moment framför er. Njut av det. Kvinnokroppen är heeeelt fantastiskt och tillsammans med bra stöd så blir även denna smärtsamma upplevelse, till ett av livets bästa någonsin.

Kärlek!

Lina

3E88DA49-8F0E-4067-A5FA-65DC9BA9AB54

Processed with VSCO with a5 preset

96434AB9-D9D1-47E8-9919-18BA9154FA61

Kommentera

Annons

Halloween weekend – pumpor & sockerbomb

Godmorgon,

I fredags fick vi gå lös bland färgerna och spöka ut oss för årets Halloween kväll på Barrys Sthlm! Det kändes som att det var alldeles nyligen som vi hade förra årets Halloween event. Tiden går så snabbt, men wow vad mycket som har hänt det här året. Barrys handlar om så mycket mer än bara högintensiv träning, det är så mycket gemenskap innanför dessa dörrar. På ett år har vi tillsammans med många bra träningssugna människor lyckats skapa en varm och härlig atmosfär! Så kul att se hur det bara växer och vi blir allt fler och fler till Barrys fitfam, och i alla åldrar!

Jag visste inte riktigt till vilken grad jag skulle orka vara med, men jag tog mig dit och vart kvar i över 4 timmar. Min energi är lite lägre än tidigare och jag har dessutom haft små värkar hela helgen som gjort att jag hållit mig mer runt hemmet. Årets inspiration till klädval blev pumpan! Det passade mig perfekt till min nuvarande kulform, så lillan fick helt enkelt haka på och bjuda på den! :)

Jag hade från början tänkt mig en läskig pumpa med svarta ögon. Men resultatet blev något helt annat, haha. En söt liten pumpa, vad tycker ni? :)

Processed with VSCO with a5 preset

My little pumpkin

Processed with VSCO with a5 preset

..och piraten Frankie <3 

Helgen fortsatte i firandes tecken. Min mamma fyllde år den 2 november så vi åt en lunch tillsammans med hennes sambo och hans dotter på lördagen, och avslutade med bakelser hemma hos oss. Supermysig. Vi hade alla köpt med oss gottissaker, så det blev verkligen dubbelt upp! Jag har hela tiden sagt att lillan inte får komma ut den 2 november, då jag vill att hon och mamma ska ha två olika födelsedagar, och som tur var så lyckades jag! Nummer 4 är mitt turnummer, så jag hade önskat att hon valde att poppa ut idag, men ingen lilla här än, så det ser tyvärr mörkt ut!

BE7DB9A0-61A2-4F1C-80F0-95A0F28F2698

Fika i massor! Princesstårta, morotskaka och chokladbomb bakelse!

Ikväll så har jag bakat två nya recept av raw snickers. Jag kommer dela med mig av dom här imorgon, dom står just nu i frysen och väntar på en utvärdering under morgondagen! Det får vara nog med godsaker för den här helgen. Känner verkligen av i hela kroppen när jag ätit mycket socker.

Hoppas ni haft en härlig helg <3

KRAM

Kommentera

Annons

Vecka 40 är här!

CC017DEE-0B54-44B1-837D-707D9702816DImorse när jag vaknade och kollade i Preglife appen så stod siffran som man gått och väntat på där, vecka 40! 274 av 280 dagar är nu avklarade och ynka 6 dagar återstår till BF.

Jag försöker känna efter om det har gått snabbt eller långsamt, men skulle nog säga att det känns som 9 månader sen jag började misstänka att jag kanske var gravid och tog ett graviditetstest. Jag fick reda på att jag var gravid i vecka 5, så för ca 8 månader sen nu. De långsammaste veckorna enligt mig var de första 12 veckorna då man inte ”fick” berätta för någon. Jag försökte dölja det på jobbet med lite större tröjor och på Barrys så knöt jag alltid en tröja runt magen när jag höll mina klasser för att dölja den lilla bulan som hade börjat synas. Jag minns att jag började med det redan i vecka 8 typ, då JAG tyckte att det syntes, haha, men de allra flesta, OM någon ens hade reagerat, hade nog troligtvis trott att jag bara var kissnödig :)

När jag tänker tillbaka på den tiden så har det verkligen varit en fantastisk resa, jag har gillat alla ”faser” och hela tiden sett fram emot nästa. På ett nyfiket sätt. Jag tycker alla faser har haft sin charm, med både upp och ned sidor. Men jag har hela tiden, till det stora hela sett, mått väldigt bra.

Nu när jag närmar mig slutet på graviditeten så känns det helt naturligt. Förmodligen för att man fått ett datum som man hela tiden blickat framåt på. Som att vänta på sommarsemestern. Sen nu plötsligt är den bara runt hörnet. Jag känner mig liksom klar. Jag är inte lika nyfiken på graviditeten längre som jag tidigare varit. Jag läser inte varje veckas uppdatering längre och känner att bebisen är ju för tusan klar nu. Det enda roliga som står numera i apparna är hur många g fett hon packat på sig den senaste veckan. Tidigare i graviditeten hände det så mycket mer och jag följde det med spänning! :)

Det som är kvar nu är i princip bara förlossningen. ”Bara”. Men om man ser till timmar och dagar sett, så är det så pass liten del kvar. Jag har inte skrivit något förlossningsbrev. Men fick en tanke idag att jag eventuellt ska skriva ned några punkter som jag känner är viktiga för mig. Hur gjorde ni? Skrev ni ett förlossningsbrev?

Jag får ofta frågan om jag är rädd inför förlossningen, och svaret är alltid nej, snarare taggad inför den. Men självklart är jag nervös och pirrig. När jag blir nervös så tänker jag att kvinnor har gjort detta i ALLA år. I ALLA länder. Allt jag behöver fokusera på är att försöka samarbeta med kroppen. Ha tillit till att kvinnokroppen faktiskt kan det här. Samt ha tillit till att jag kommer få den hjälp jag behöver när det väl är dags. Jag har sagt åt Kevin att ständigt påminna mig om att smärtan inte är farlig, haha. Och att den går över.

Jag gillar inte riktigt sjukhusmiljön, det är det som ibland gör mig mer nervös än själva förlossningstankarna tror jag. Men jag ska försöka sudda bort dom tankarna och istället tänka att det är det tryggaste stället man kan vara på just då. Men antar att alla känner mer eller mindre så, ingen gillar väl sjukhus..

Förutom lite nervositet, så mår jag väldigt bra. Min kropp är med mig och jag har inte ont någonstans. Mer än ett ömt revben. Det som jag märker störst skillnad på sen senaste veckan är att jag inte kan promenera lika fort längre.  Så fort jag går i min normala takt så drar magen ihop sig och jag kan även få som ett tryck nedåt. Skulle vilja beskriva känslan som att hon håller på att ramla ut! Haha. Även om jag vet att så inte är fallet.
Jag kan också vakna om nätterna och knappt andas för att det är sånt tryck på just det revbenet där jag har så ont. På höger sida. Det känns stundtals som en kniv som sticker in där och även om jag vänder på mig så sitter känslan ibland kvar. Sammandragningar kommer och går, men fortfarande inga som gör ont.

Jag dricker nu hallonbladste för fullt, har blivit tipsad om ananas, och ”förlossningsdrycken”. Kanske ska ge även dom två sistnämnda ett försök här i helgen! :)

Så kul att så många var med och gissade idag på datum, ska bli så kul att se hur många som hade rätt sen! :) Jag hoppas att många av er hade fel, då ca 80 % röstade på att jag skulle gå över 2-14 dagar! :) Haha.

Imorgon kommer jag dela med mig av ett middagsrecept, en ”nyttig” version av lasagne! <3

Kram på er!

Kommentera

Annons

Min första vecka hemma – Rensar förråd och inreder hemmet

Hej på er,

Klockan är nu strax efter kl 15 och jag har idag varit mammaledig i en vecka precis. Veckan har verkligen sprungit förbi och jag inser hur snabbt den här tiden hemma kommer att gå. Ska verkligen försöka njuta till fullo av den! Alla som har gett mig råd har gett mig rådet att njuta av den här tiden, att den går så snabbt, och jag förstår verkligen vad dom menar redan nu! :)

Den här veckan har jag fått super mycket gjort hemma! Vi har stått med dubbla lägenheter här senaste månaden då vår inflytt till vår nya lägenhet blev tidigare än utflytten från vår gamla, så vi har verkligen haft tid på oss att flytta. Men idag var det dags att lämna över nycklarna till sin nya ägare och därför gjorde vi ett sista ryck nu i söndags med att flytta över de sista delarna som fanns kvar. Det var mycket skräp som stod kvar så jag har nu använt dessa dagar denna vecka till att rensa ut det som kan rensas bort. Så skönt nu när det är gjort och allting är inpackat i nya förrådet av det som ska vara kvar!

Vi har också påbörjat inredningen här hemma. Vi har köpt på oss både mattor, blommor och hyllor. Det som saknas nu är framförallt tavlor, men också en köksö som vi planerar att bygga upp i köket. Vi har inte heller hunnit fixa ”kontorsrummet”, som nog får vänta ett litet tag tills vi vet hur vi vill ha det. Jag skulle vilja göra ett litet kontor av det då både jag och Kevin arbetar en hel del hemifrån. Men just nu står en soffa där från förra lägenheten som vi inte riktigt vet vad vi ska göra av, så det projektet får nog vänta lite till!

Imorgon tänkte jag ge mig på att fixa de sista gardinstängerna som vi behöver till köket! Jag älskar verkligen att inreda. Tycker det är så kul, bara man känner att man har tiden. Så ser fram emot att få fortsätta boa in oss här under de kommande mörka höst och vintern månaderna! <3

Har ni några tips på härliga butiker med inredning så får ni mer än gärna tipsa mig!

Kram!

Processed with VSCO with a5 preset

Drömfångare som vi köpt i Spanien, målade den för att få lite färg till lillans rum 😍🤗

502D3ECB-0CB6-4E4A-ADB7-E317ACF9EE31

Jag äääälskar blommor. Kärlek ❤️

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna