VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Debatten om välling!

NestlGodnattvlling_g

Först vart jag arg och irriterad när jag läste om hur dåligt vällinig är för småbarn! Jag tänkte att ska jag inte ens kunna ge mitt barn välling utan ha dåligt samvet och känna mig som en dålig mamma?! Ska jag behöva köpa ersättning för flera hundratals kronor varje månad, när man ”tror” att välling är lika bra (iallafall för barn över 6 mån!).

Sen när jag fortsatte läsa mig in på välling och vad det egentligen innehåller vart jag bara ledsen och man undrar hur man kan bli så lurad av samhället! Välling tror man ju ska innehålla bra och nyttiga saker för barnen, så dom växer, utvecklas och får i sig allt dom ska! Men istället läser man att vällingen innehåller bla maltodextrin, som är ett ämne som elitidrottare äter innan ett träningspass. Medans vi då ger våra barn det här ämnet innan dom ska sova! Det låter ju helt sjukt! Välling innehåller även mycket annat olämpligt som gluten, som är väldigt allergiframkallande!

Välling består alltså mest av snabba kolhydrater vilket gör välling som ”snabbmat för barn”. Och snabbmat vet vi ju att man som vuxen ska äta så lite som möjligt av, men det är ok och ge det varje dag till våra barn?!

Jag blir så arg och framför allt besviken på ”samhället, matindustrin”, som man tror ska framställa bra och nyttig föda för ens barn!

Ingen har någonsin berättat det här för mig, eller avrådigt mig från att ge välling, inte ens på BVC! Så jag som nu ger min 6 mån dotter huvudsakligen välling, ska alltså gå runt och ha dåligt samvete, och trycka i min dotter ”snabbmat”. Jag har även en 2,5 årig son som dricker mycket välling, bara för att lillasyster får flaska! Jag har även på både BVC och dagis berättat att min son äter dåligt med mat, men då har dom sagt det att så länge han får i sig välling så är det ingen fara!!! Snacka om att bli lurad!

Efter alla artiklar mm som jag nu har läst om ämnet så vill jag ju absolut inte fortsätta och ge mina barn detta ”gift”! Men vad är alternativet för en 6 mån bebis?! Riktig mat och gröt! Men till kvällen då? Man har ju alltid lärt barnen att dom somnar med hjälp av flaskan! vilket även min 2.5 åriga son gör!

Man kan säga att allt den här nya informationen vänder upp och ner på ens tillvaro! För det är inte lätt kan jag lova att vänja en 2.5 åring som de senaste 1.5 året har fått välling när han gått och lagt sig! Det kommer bli en kamp! Min lilla dotter kan man ju fortfarande mycket lättare vänja av vid flaska och då introducera mer riktig mat.

Så om man ska vara en ”bra” förälder så är det alltså bara att sluta med vällingen!?

http://www.lifezone.se/2011/10/19/se/den-skr%C3%A4mmande-sanningen-om-v%C3%A4lling-4896037

http://www.kostdoktorn.se/den-skrammande-sanningen-om-valling

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Vilken är din svenska favorit film?

hundtricket_the_movie

Finns det nått så bra som svenska gamla (läs, inte svartvita) filmer! Och nya också för den delen! Svenska filmer tycker jag iallafall har vart väldigt underskattade, de är dom fortfarande till viss del, men känns som om dom börjar få ett uppsving!

Idag har jag äntligen tagit mig tid att se en riktig äkta svensk kärleksfilm, nämligen Hundtricket! Den om nån svensk film är underskattad! Den är så fin!

Så flera svenska filmer vill vi se, och gärna flera bra romantiska filmer! Sånna filmer som man bara kan sjunka ner i soffan och njuta till. Känna välfrid och lycka!

Vilken är din bästa svenska film?

Kommentera (1)

Följ min blogg!

Testing testing ;p

Kommentera

följ min blogg

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/2889676/lp?claim=zcquecrbhb2″>Följ min blogg med Bloglovin</a>

Kommentera

Vitkål vitkål vitkål!

kalhuvud_30405434

Ja det är det ända jag äter nu känns det som! Ok inte det ända, men must must vitkål äter jag kan man ju säga! ”Jäkla LCHF ;P! ”

Tur då att vitkål är så himla gott, och går att variera på 100 sätt!

Det är en massa olika vitkålssallader, coleslaw… Och nu har jag även börjat steka vitkål, med antigen lite olja och vitvins vinäger eller utan. Super gott kan jag ju säga!

Jag kan nog äta ihjäl mig på vitkål tror jag! Ge mig ett vitkålshuvud så har jag mat för en hel vecka lixom 😉

Om ni har nått gott recept med vitkål, så får ni gärna tipsa ;P

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna