Nybliven mamma, med stort intresse för inredning, skönhet & shopping.

Få det att gå ihop tills månadens slut.

Detta med att pengarna ska räcka till när man har en liten bebis är inte lätt!
Tack vare att jag jobbat så lite innan graviditeten så blev det inte bättre.
Utan körkort ger inga fler jobb, detta är något jag försöker spara ihop till nu så jag kan få några öppningar för jobb och sedan försöka förverkliga min dröm att starta eget!

Alla idéer jag har bara bubblar runt i mitt huvud! Men vad ska jag välja? Det är frågan!

Självklart måste jag pröva mig fram och se vad som ger mest med pengar så det kan hjälpa oss på fötter igen.

Det blir nog inga tänkta recensioner då jag bara kunde unna mig saker då jag fick i present. Och tog tillvara på det och handlade från andra länder, det kostar inte många kronor då.

Men nu är tanken att försöka få iordning boendet för oss så vi kan få ha det lite fint som andra! Och framförallt försöka handla alla barnkläder i dom 2 nästa storlekarna.

Vart kan man köpa riktigt billiga möbler? Då menar jag så dom nästan ges bort! Tänker på byrå/skänk. Köksbord och stolar!

Nä nu sover vi några timmar till!

Min lilla älskling kunde inte andas.

Ville bara berätta varför jag inte skrivit, och inte haft tid. Vi måste ha koll på Ossian hela tiden nu. Kan inte gå in i ett annat rum 1 minut när han sover ens.

Det började för en vecka sedan att Ossian börjat kräkas då han äter för mycket och jag inte riktigt kan rapa honom.

Jag sitter i soffan framför teven med Ossian sovandes bredvid mig när jag hör ett rosslande ljud ur näsan på honom förstår jag att det är kräk påväg upp, skyndar mig i ren reflex som alltid att sätta honom upp och letar handduken som tar 5-6 sekunder. när jag vänder mig tillbaka är han röd/blå i ansiktet och hans små ögon trycks utåt och han andas inte!!!
Paniken tog över och jag satte min mun mot hans näsa och sög ut snoret och klappar han i ryggen, han drar efter andan 2 ggr men bara inåt och slutar andas igen.

Jag skriker på sambon HJÄLP MIG med tårarna sprutandes och fortsätter suga ur näsan på honom. Sambon tar honom och vänder Ossians ansikte mot golvet och klappar honom i ryggen, han börjar äntligen skrika och kan andas igen.

Har aldrig varit så rädd i mitt liv. Och dessa sekunder han inte andades kändes som en evighet, vill inte ens förklara de tankar som han gå genom huvudet på mig.
Ringde 1177 efter vi rensat näsan ordentligt, när jag berättat allt för henne och säger att sedan han började kräkas sover jag med huvudet i nestet med honom för att vakna av just såna här saker OM det skulle hända.
Vet ni vad jag får till svar?! DU VET VÄL att man inte ska sova med barnen i sin säng, det är rekommendationer på det !

Jävla id*ot här sitter jag och gråter av chocken för det som hänt och hon har mage att kläcka ur sig något sådant, så hon tycker på fullaste allvar att det är bättre att jag har honom i sin säng 2 meter ifrån mig och riskera att inte höra när något sånt här händer… Jag vet ju aldrig om det är bara mjölk som kommer eller som den här gången snor som satte stopp båda luftvägarna..

Förstår att hon måste meddela vilka rekommendátioner som finns nu. MEN om jag varit på toa när detta hände, vad hade kunnat hänt min lilla älskling då? </3

Apotekets babygåva

Tänkte bara tipsa lite snabbt om Apotekets babygåva!

Var och handlade till Ossian i förrgår, när jag kommer till kassan med honom liggandes i babyskyddet så frågar kassörskan om vi fått någon gåva till honom. Jag svarade så klart nej då jag inte visste att dom hade något sådant.

Titta vilka fina bra och ha saker :)

20140207-215831.jpg

20140207-215842.jpg

Visste om att Apoteksgruppen har en box samt Kronans droghandel.
Detta finns alltså på vanliga Apoteket, så dit och fråga om även erat apotek har en babygåva till er!
Räknade värdet i påsen, det ligger pp strax över 200kr.

Ha en fortsatt skön fredag.

Ont i magen massage

Jag behöver lite hjälp!
Ossian har såna problem med magen, bajsade efter varje måltid förut, nu knappt en gång om dagen. Han ligger och tar i så han blir illröd, ålar sig och gnäller.
Nu har jag börjat med minifom innan varje måltid och då kommer gaserna ut för det mesta.
Men vad kan hjälpa honom att bajsa?

Har hört att det finns någon speciell massage för gasig mage, vore till stor hjälp om någon ville berätta för mig! :)

DrBrown bröstpump.

image (5)

Idag fick jag hem ett paket med posten, hade totalt glömt bort att jag beställt denna! :)

Håller för närvarande på och försöker hitta en pump som funkar bra för mig, hittills är MAM bäst. Men hoppas att DrBrown pumpen kommer att överraska.

Fick en smärre chock när jag öppnade kartongen, vet ni hur STOR den är?! haha. Den känns bekväm hittills men vi får se om den får ut mjölken på ett bra sätt.
Jag tänkte testa den dom kommande dagarna och sedan skriva lite om den här.

Om ni har några tips på hur man får ut mjölken enklare med pump, kommentera gärna och berätta för mig.
Då jag gärna pumpar på andra bröstet för att frysa in. Vill gärna få upp ett litet förråd så att även pappan kan få bli involverad i matningen :)