1-årskalas

söndag 15 februari 2015 kl 18:49

image

Idag firade vi Solveigs 1-årsdag, passade även på att fira stora barnets 10-årsdag som infaller på torsdag. Jag och Holger hade bakat morotskaka, kladdkaka och gjort tårtor. Kom mycket släkt och en hel hög ungar så nu är huvudet som ett urblåst ägg. innan kalaset lyckades jag och Holger bli rejält osams, vi blir det ganska ofta nuförtiden. Vi är så lika min förstfödde och jag, och drabbar samman en hel del. Och så är han i en fantastiskt rolig men också väldigt jobbig ålder. Lika gammal som mitt bonusbarn när vi träffadesofta rolig men ännu oftare odräglig. Men nu drygt sex år senare är han betydligt enklare att ha att göra med, tänker att det borde bli så med holgis också. Fast då är det väl dags för nästa *förtvivlad emoji*. Därför tänker jag att ett eventuellt ytterligare barn får komma när solen är runt 5-6 år så allt blir lite enklare. Även om jag är lite gammal då, fast bara lite.

Hursomhelst, denna dan före födelsedan är så nostalgisk. Minns vad jag gjorde förra året. Var less på att vara gravid trots att jag inte gått över tiden. Men det spände och tryckte och drog sedan länge och jag ville inte vänta mer. Gick på symässan med mamma, gick runt extra mycket för att få igång nåt. Åkte till Willys i sickla med Linus och gick runt lite extra även där. Gick och la mig med känslan av att förlossningen aldrig skulle komma igång och att dagen efter, på utsatt dag, skulle det ju inte hända. Men så fel jag hade.

 

Skriv ett svar