så fint om förlossning

tisdag 13 januari 2015 kl 21:05

Cecilia Blankens verkar så himla vettig och grinade nästan lite när jag läste hennes senaste förlossningsberättelse. Hon hade förberett sig inför sin förlossning ungefär på samma sätt som jag gjorde innan jag skulle föda Solveig och har också negativ EDA-upplevelse. Lyssnade därför på hennes poddavsnitt när hon pratade mer om att föda (har liksom aldrig tid att lyssna på poddar annars) och hon har precis samma tankar och idéer om det hela, kan verkligen rekommendera att lyssna, t ex här.

Lite för trött för att återge det så lyssna istället vetja. Har varit och firat min mormor som fyller 88 idag, har ätit jättemycket och är så glad över att barnen inte rev stället som på gamlingars vis var belamrat med småpryttlar exakt överallt. Holger var på ett alldeles strålande humör, han sov nämligen 14 timmar inatt. Solveig däremot.. Sedan ungefär 5 dagar har hon varit väldigt grinig. Enda gången hon är glad är när vi är på öppna förskolan vilket vi alltså är varje dag för att få lite andrum i all surhet. Hon kastar sig på golvet och vrålar när hon blir arg, sälen kallar vi det movet. Har funderat på öronont, utvecklingssprång och tänder. Minns att Holger hade det fruktansvärt när hans första kindtänder bröt fram. Grät och tjurade och ville bara sitta i selen. Han var runt 15 månader om jag inte minns fel och hon har ju fått de befintliga åtta tänderna mycket tidigare än vad han fick så det vore ju inte en omöjlighet, och jag tycker det känns svullet i underkäken. Skulle ju också förklara allt bitande i mina bröst.

 

Skriv ett svar