VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

misären

Tre dagar efter  jag avslutat min antibiotikakur för halsfluss kände jag hur det började göra ont i halsen igen. Tänkte att det kan inte vara möjligt, måste inbilla mig, och i annat fall virushalsont. men smärtan eskalerade snabbt och jag insåg att det var kört när febern började stiga. Blev fullkomligt knäckt. Dock hade jag dagen efter en läkartid för koll av sköldkörtelprover (det också, i 10 år har jag ätit Levaxin för hypothyreos och aldrig är mina värden bra, det hoppar upp och ner, tröttsamt!) så nytt strep-test som var positivt och ny antibiotikakur. Vet inte om några få bakterier överlevde och växte till sig eller om jag smittats om. Enl läkaren är ca 40% av alla förskolebarn bärare av streptokocker utan att själv vara sjuka. Jag berättade att jag gärna gräver ut skiten ur halsen snarast möjligt men hon tyckte att jag skulle ha två infektioner till inom ett år för att det skulle vara motiverat med tonsillektomi. Okej, jag är egentligen livrädd för att operera bort halsmandlarna, dels för att det är läskigt att operera sig i halsen men också för att jag sett en sån operation från första parkett under utbildningen, så äckligt! Men hellre det är halsfluss nån mer gång i livet. Men håller tummarna att det är den sista (mmm troligt).

Blev inte lika sjuk den här gången men sjuk nog, så fredagen hemma ensam med båda barnen, hög feber och knappt sovit natten innan pga väldigt sjuk var ingen höjdare och på lördag natt kräktes Holger ner sängen, bara att slita upp alla sängkläder samt ledset kräkbarn och livrädd nyväckt bebis. Så skönt att vara två vid såna tillfällen! Holger kräks emellanåt när han är förstoppad (medicinerar regelbundet men funkar inte alltid), bara en, max två gånger, aldrig feber eller diarré samt pigg och ingen annan har nånsin blivit smittad. Läkarna vi träffat har sagt att det inte är magsjuka när det är så och att ingen 48-timmars karantän behövs således. Men, fortfarande jobbigt med nedkräkt säng.

På måndagen tog min kära make en sväng på stan och gick på nån galapremiär för Roy Anderssons nya film, gratis dricka och tjusiga snittar, han hann dock endast inmundiga en halv öl innan han fick avlägsna sig från lokalen och kaskadspy på en tunnelbaneperrong. Så antingen var Holgers spya smittsam eller så blev han matförgiftad av thaimaten vi åt innan han gick ut eller så plockade han upp lite calici nån stans, ingen vet riktigt. Hursomhelst var han jättesjuk med feber igår och på kvällen fick han… Tada; halsont! Det var dock bättre med det imorse så han klarar sig förhoppningsvis från halsfluss.

Just det, glömde att tillägga att Solveig har feber sen tre dagar men verkar vara på bättringsvägen. Jag AVSKYR den här årstiden med alla sjukor, förra året fick jag ju förkylningsastma, lunginflammation samt några magsjukor vid den här tiden. Så snälla, snälla låt det bli lite friskare! Antar att jag ska bli lite magsjuk och få en halsfluss till bara. Efter den här (eller antagligen under, den lär ju inte ta slut ännu) sjukperioden kommer jag unna mig ett par vinterskor jag är sugen på, de här tjusiga från Blankens när de släpps alldeles snart.

2014-10-28-13.08.35

  • Vinterfodrade, fast jag antar att det blir svarta för min del, är dålig på bruna skor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna