VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Skansen

Idag åkte jag och Holgis till Skansen bara han och jag, lillasyster var hemma med pappa. Vi började utflykten med att dela på ett paket mums-mums på tunnelbanan, festligt värre! Sen fick han välja att åka spårvagn eller båt till Djurgården och han var pepp på färjan. Mitt stora barn, utan blöja, napp och vagn. Dock ca 15 nappar i en påse som han glatt stoppade i nappmaskinen på lill-skansen. Så himla kul grej, nappen läggs i ett rör, sen trycker man knapp och nappen ramlar ner i en cykelkärra som en Pettson-muckla kör upp och släpper ner i en burk som katten Findus tippar i ett större rör och vips ligger nappen inne hos katterna. Dessvärre hade alla katter flyttat från sitt Skansen-tillhåll men eftersom Holger inte kan läsa var den officiella versionen som sådan att alla katterna tupplurade i ett skåp men skulle definitivt komma fram till kvällen och jubla över alla fina nappar att snutta på.

Han fick köpa en Lilla Kott-mjukis i shopen och vi sprang runt i alla gångar och tunnlar, mest barnet då, och hade mycket trevligt. Vi matade också de fantastiska påfåglarna med korvbröd och kikade på gamla hus och väderkvarnar och Holger frågade mycket och ofta ”va e de där då?” på sann stockholmska. Vi hoppade de flesta djuren, varken han eller jag är jättesugna på att kolla älg eller järvens inhägnad (den är ju typ aldrig ute!) och sen tog vi båten tillbaka. Hemma väntade hans nya radiostyrda Blixten som var stor succé.

Han var lite ledsen och saknade sin napp vid läggningen, stackars lilla. Han har ju somnat med napp i mun sen han var pytteliten, måste ju vara toksvårt att bara sluta. Fick lite ont i hjärtat och ifrågasatte mitt beslut men tror och hoppas att det går bra.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna