VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

natten-ej glamourös

OBS, detta inlägg innehåller kräk och bajs så känsliga kan sluta läsa här.

Holger klagade på magont igår kväll och eftersom han inte bajjat på ett par dar så tänkte jag att det var förstoppning. Han ville sitta potta, sen ha blöja, upp, ner, ligga på golvet, stå upp och sen, helt utan förvarning, kräks han en helt enorm spya över vardagsrumsgolvet och det stänker på ungefär allt. Tvätta rent allt samt unge plus bebis som skriker var.. tja lite stressigt inuti. Tur att vi var två. Holger kräks typ var tredje månad, först en stor och sen några små. Ingen annan brukar bli smittad (Peppar peppar) så den här gången tror jag att det berodde på att han, medan jag la bebisen i vagnen, la sig på marken och slickade i en vattenpöl(!) i måndags.

Vi bäddade med plastad frotté och handdukar i sängen, samt tog fram hink vilken han faktiskt kräktes i, så himla duktig. Totalt 4 spyor så nästan ingen sömn och tidig morgon läckte Solveigs blöja så bara upp och byta. En timme senare skruttade hon runt och pruttade och hade magont så bara upp igen och göra pruttgympa och windi. Hon gjorde naturligtvis bajskanon på hela skötbordet och ner på golvet så det var bara att torka och tvätta med en hand och en bebis på andra armen. När även hon var tvättad och jag var på väg att lägga henne på skötbordet för ny blöja så kom det ett vattenfall av kiss på golvet. Där kände jag att jag inte riktigt tyckte livet var på topp men det var bara att görat. Strax efter gick Holger upp och ville ha sällskap och eftersom Solen ändå inte ville sova mer var det bara att gå upp. Dock somnade jag och hon mellan 9 och 11.30 så jag fick åtminstone några timmars sömn.

Nu har hon och jag varit på BVC, gjorde 8-veckorskollen hos läkare igår och idag fick jag göra EPDS, där det screenas för postpartumdepression. Har väl inte varit på topp på senaste, känslig för både sömnbrist och bebisskrik, så hade ett bra samtal med BVC-sköterskan och känner att det ändå funkar ganska bra med allt.

dOKpmOkids-mother-annoying-tired-hungry-drink-moms-ecards-someecards

nä skoja ba, men lite trött

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna