VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

oavsett sömn eller inte

dagen har fortlöpt förvånansvärt bra. koma-sov ett par timmar på förmiddagen med solveig i sjalen medan min mamma kom hit och tog med holger ut på långpromenad. han älskar sin ”momo” så han blev mycket glad, han har för övrigt varit fullkomligt ljuvlig idag, inget kink eller gnäll alls, så skönt när tålamodet står i direkt relation till sömnen.

och på tal om det så blev jag så himla provocerad av blondinbella, vars blogg jag läste igårkväll när jag inte kunde sova. okej, jag blir ofta provocerad av henne, men började läsa när hon fick barn, typiskt preggostil att sluka allt som har med bebisar att göra. hursomhelst, hon har skrivit ett inlägg om att det bara skrivs om hur hemskt det är med graviditet och bebis och att det borde skrivas mer om det positiva. och visst, det kan vara urfint att vara gravid, föda barn och få en bebis men det kan också vara jäkligt kämpigt. eller både och, som jag tror att de flesta upplever det, både härligt och jobbigt. men det vore ju jättehemskt om det bara pratades om hur fab allt är, hur ensam skulle en inte känna sig över de jobbiga grejerna? hur fel och dålig som förälder?

men det som provocerade mig mest med inlägget är ”Jag lovar dig, du som vill ha barn i framtiden men som bara hör från kollegorna på jobbet (eller dessa tidningar) om sömnlösa nätter, bråk inget sex – Lyssna inte! Man bestämmer själv hur ens vardag ska vara, oavsett sömn eller inte.” jag. orkar. inte. jag avskyr argument som detta, att en bestämmer själv oavsett några omständigheter. föräldrar till kolikbebisar som skriker dygnet runt i 3 månader håller antagligen inte med om att sexlivet är intakt, eller herregud, det behövs ju inte ens kolikbebisar för att sova dåligt första tiden (eller två åren) och hon borde slänga ett öga på maslows behovstrappa, sömn kommer högt upp. och bara för att hennes förlossning gick bra betyder det inte att det är jättelätt att föda barn, osv osv. grrr!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna