måste skryta om att min paj till förskolans gårdsfest blev omåttligt populär och flera ville ha receptet. jag gjorde en glutenfri ifall nån skulle vara intolerant samt använde råsocker då det känns trevligare än det vita raffinerade och fristajlade ihop ett eget recept som var urenkelt, supergott och åtminstone lite nyttigare än med vitt mjöl och socker. är bussig och bjussar på receptet eftersom jag tycker paj är fab på sommaren:
6 dl havregryn
2 dl råsocker
250 g smör
blanda ihop allt i en skål, enklast är det att tärna smöret och gegga med händerna, lägg bär eller frukt i en form (man kan ta det som man tycker är godast eller har tillgång till som blåbär, rabarber, äpplen etc) och gucka över pajdegen över. grädda i 225 grader i ca 20-25 min. för en liten paj halveras receptet och för långpanna dubblar man. servera med vaniljsås, glass eller grädde.
måste också dela med mig av mitt absoluta favoritrecept just nu, ett bröd som är nyttigt på riktigt och även det urgott och jätteenkelt. jag gillar glutenfria recept eftersom jag har dragit ner massor på sånt = bra för hälsan och magen glad ^^
receptet hittade jag på den här fantastiska matbloggen men bytte mandlar mot valnötter. har hunnit baka det tre gånger och det är helt fantastiskt smarrigt!
Kommentera