VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

diy – lapptäcke

när vi lärde känna holgis bebisbästis bollan och hennes mamma blev vi hemskt imponerade av deras hemgjorda lapptäcken. jag var inne i nån extra pysselfas just då och fick hjälp att fixa ihop ett eget. största jobbet är att klippa alla lappar men det fick vi serverat så det var bara att sätta igång och pussla vilket inte var det lättaste. men tillslut hittar man ett mönster som känns toppen och då är det bara att sätta igång med det idoga arbetet att sy ihop allt. jag valde röd manchester på baksidan samt fodrade med quiltvadd. tycker det blev urtjusigt och funkar bra till lite av varje. det var inte särskilt svårt men lite tidskrävande att sy ihop alla lappar. hade dock aldrig fått till det utan expertishjälpen, hade t ex inte vetat vad man skulle fodra med och att man var tvungen att stryka hela rasket efter sömnaden etc. men det ska man iaf så nu vet ni, bara att sätta igång!

pussla lappar, var smart att fota innan man la ihop de inför att sys ihop så man kunde kika om nåt blev tokigt

borde kanske strukit det efter senaste tvätt men jag är lite lat


Kommentarer


  1. Jenny / Ekomamma i stan februari 25, 2012 on 11:53 e m Svara

    Snyggt!

    Och superfina tyger. Har du bitar kvar? Jag har lite funderingar på att sy ett nytt (större) och att ha ett lapptäcksbitsbyte inför det.

  2. myfavorite februari 26, 2012 on 12:05 f m Svara

    ja jättefina tyger, allt kommer från bollans mamma och jag tror det finns bitar kvar. har en del egna bitar, vore jättekul med lappbyte!

  3. Bollans mamma aka Anna-Karin februari 26, 2012 on 12:19 f m Svara

    Det är så tjusigt och Hollol ser så nöjd ut. Har mängder med lappar och är alltid på jakt efter nya och spännande så ett byte vore super!

  4. Jenny / Ekomamma i stan februari 29, 2012 on 11:10 e m Svara

    Åh, vad kul att ni båda är pepp! ska absolut dra igång ett men det kommer nog att tillämpas ”bättre sent än aldrig” då det är lite mycket just nu, så ha lite tålamod.

  5. Patrik maj 14, 2012 on 1:39 e m Svara

    Kolla in lapptäckena på http://www.yode.se om man inte orkar sy själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna