VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

recension av poops!

tycker jag har använt tillräckligt många poops-blöjor för att göra en hyfsad utvärdering. jag är ju som sagt ganska ny på tygblöjeområdet och har inte så jättemycket att jämföra med men nånstans måste man ju börja.

Poops! är en pocketblöja som finns i 8 olika färger och har ställbar storlek för att kunna passa för hela blöjperioden. yttertyget är av polyuretanbehandlad polyester som är vattentät men andas. insidan och det medföljande inlägget är gjorda i frotté av 70% bambu/30% bomull. bambu har antibakteriella egenskaper samt växer fort och kräver inga bekämpningsmedel vilket är bra ur miljösynpunkt. blöjorna tillverkas i en fabrik i kina där arbetarna är över 18 år och har goda arbetsvillkor. kostar 129 kr/st och kan beställas från hemsidan eller köpas på baby revolutions (men kostar då en tia extra)

+

förutom ovanstående bra saker så är blöjan fantastiskt snygg och sitter som en smäck med bra kardborrband. den håller utan problem kiss som en engångsblöja (har bara testat dagtid) och klarade utan problem en bajskatastrof som jag är övertygad om hade läckt för en engångs då den är ganska bred i grenen och över rumpan.

blöjan är aningen knölig just för att den är så bred i grenen men man får ju ta det onda med det goda eller hur det nu var. en annan nackdel är att blöjan torkar otroligt långsamt, inlägget som är gjort i flera lager frotté blir inte torrt i torktumlaren utan måste hängas vidare över natten. frottématerialet kan också tendera att kännas fuktigt mot huden till skillnad från t ex yta av microfleece eller fuskmocka som i vissa tygisar. det kan dock vara en fördel när barnet är äldre och på väg att sluta med blöja. och jag har inte märkt att holger skulle besväras av det.

över lag är jag dock mycket nöjd, priset är bra och de håller verkligen tätt samt är söta som små karameller.

holger ger poops! tygblöjor: 4 rumpor av 5 möjliga


Kommentarer


  1. Jenny / Ekomamma i stan november 8, 2011 on 5:44 e m Svara

    Intressant att läsa vad ni tycker om dessa. Har inte provat detta märke, men det låter ju väldigt bra.

  2. myfavorite november 8, 2011 on 6:06 e m Svara

    ja det är ju lite skillnad i pris från en del andra och känns faktiskt bra, jag har varit ute på stan flera gånger med dem på och inte varit orolig för läckage.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna