Jag städar inte. Jag lagar bara mat när jag måste. Jag har en personlig diskmaskin.Men jag är en förträffligt bra mamma och lyckligt gift ändå! Kontakt: latamorsan@gmail.com

Lata Morsan drar till Skåne

Vi har långhelg och då passar vi på att åka på en liten minisemester. Stockholmare som vi är blir då Skåne rena exotiska destinationen. Första stoppet på vår weekend är Österlen för här bor min pappa , a.ka barnens morfar. Han bor mitt ute på landet bland åkrar och traktorer. Långt från civilisation. Här råder lugnet och tystnaden. Lite småläskigt för en rastlös citytjej…

Vi åkte från Stockholm strax efter 07,00 på fredagmorgon och kom fram till Skåne och Österlen till klockan 15,00. Många timmar sittande i bilen men det gick bra. Jag har inget körkort så jag satt bak med dottern och lyssnade på olika poddar. Soft.

Fredagen ägnades sedan åt att fika och bara hänga med min pappa. På lördagen åt vi frukost och lekte I trädgården innan vi så Hej då. Dags att åka vidare för nästa destination : Malmö !

Lata Morsan funderar på livet

Lördag på balkongen. Ute skiner solen och vi har en härlig vårdag. Förmiddagen har bjudit på intervaller på lokala idrottsplatsen och ligger jag här på soffan på balkongen i väntan på att lunchen ska bli klar ute i köket. Min privata kock lagar en väldigt lyxig och exotisk lunch: makaroner med falukorv.

Jag känner mig lugn och harmonisk med ändå inte. Jag är väldigt illa berörd av nyheten om Avicii . Ännu en ung talang som lämnat oss alldeles för tidigt. Bara 28 år gammal. Han hade hela livet framför sig. Vid 28 års ålder har livet knappt börjat ju. Man känner sig vuxen och gammal då men ärligt talat är det först efter 30 man landar i vem man är och vad livet är menat med. Så tycker i alla fall jag.

Det är inte alltid jag blir berörd av kändisars bortgång. Men med Tim är det så. Så chockerande. Inte alls beredd. När jag läste det igår som en notis på Aftonbladet skrek jag rakt ut. Min man undrade vad det var och jag bara utbrast ” Avicii är död?!!!!”. Resten av kvällen plöjde jag alla sociala medier för att läsa varenda notis.

Så tragiskt och hemskt. Varför?!

Och jag tänker på hans familj. Tänk vad hemskt att sitta här hemma i Sverige och veta att ens barn ligger död i ett annat land? Man vill ju bara hoppa på första bästa plan för att åka dit. Hinna ta ett avsked. Krama om honom. Och ta hem honom hit. Fruktansvärt.

Avicii kommer leva vidare med hans musik. Det tror jag. Hans röst är inte borta.

RIP

Lata Morsan slår in paket

Idag fyller yngsta barnet år. Vi har haft nedräkning till denna födelsedag i flera veckor nu. För att inte tala om månader. Denna ständiga fråga ” när fyller jag år?” som frågats sedan i december ungefär. Då var jag ganska pepp när jag svarade för det kändes gulligt att han ville veta och att han var förväntansfull!

Men när vi kom in i mars och denna fråga hade ställts en miljard gånger kändes det inte längre lika ….motiverande längre. Men nu är vi äntligen här! Yay!

Planen var att slå in alla paket efter nattning. Mannen min hade förberett med att köpa inslagningspapper, ballonger och ljus. Alla paket låg i påsar i garderoben – undangömt.

Vi lägger oss i sängen för nattning. Jag slår på min ipad och slösurfar medan kidsen ska somna. Det här är min favoritstund på hela dagen kan jag erkänna. Det är så skönt att lägga sig i en säng under ett täcke efter en hel dag och bara gosa in sig.

Tick tack går klockan och vips har det gått 1,5 timme. Shit! Jag glömde visst bort mitt viktiga uppdrag! Hinner faktiskt tänka ”äsch jag skippar att göra det nu – jag kan gå upp extra tidigt imorgon för att slå in paketen”. Men inser sen hur knäppt det låter. Kliv upp nu!

Rusar upp och raffsar ihop allt inne i köket. Blåser upp några ballonger och slår in paketen. Plockar ut tårtan som ska hinna tina under natten i kylskåpet.

paket1

Barnet ifråga fick en av sina födelsedagspresenter redan för en vecka sedan: en ny cykel. Så just idag blev det ”bara” tre mindre paket. Ett nytt lego, en onepiece och en annan leksak.  Allt som han önskat sig.

 

 

paket2

Det var bara det att jag hittade ingen tejp. Barnen pysslar så mycket med allt vårat material hemma så det bara ”försvinner”. Letade i varenda låda och hylla i både köket och inne i barnens rum. Spårlöst försvunnet. I en kökslåda hittade jag packtejp. Man taget vad man haver i krissituationer……

Imorse klockan sex blev det skönsång och paketöppning. Och ett mycket nöjt barn!

Lata Morsan lagar middag till sina lejonungar

middag

Det händer inte ofta men idag är det min tur att laga mat till barnen (plus kompis!) då mannen min är ute på galej. Vad ska man laga? Att laga mat är ju så tråkigt. Denna ständiga fråga varje dag: vad ska vi äta idag då?

Jag har ju bara en handfull paradrätter som jag snurrar runt på så jag fick ta en av dem: makaronipudding. Simpelt simpelt. Och framför allt gott. Jag gillar det, barnen gillar det. I efterhand kan jag intyga att även den gästande kompisen åt dubbla portioner minsann!

Det mina paradrätter har gemensamt är att det är rätter som är lättlagade, snabblagade och simpelt. Makaronipudding tillhör den absolut lättaste rätten. För den sköter sig självt i ugnen. Det är bara att koka snabbmakaroner och sen ner i ugnsformen med strimlad skinka och äggstanning. Skjuts in i ugnen i 30 minuter på 200 grader- klart! Vet ni vad det absolut bästa med allt är? Under tiden den står i ugnen får jag tid till det jag älskar mest: surfa på datorn. Barnen var ju ändå ute på gården och lekte.

Nu är det dags för nattning av barn.

Thank God It´s Friday Tomorrow.