VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hur man blir en Influencer !

  • Inlägg av:
  • Datum:
  • Kategori: Tips

Så där jag .  Im back now.  Så nu är jag tillbaka från min lååånga ledighet. Känns skönt att komma igång igen.  Kommer mjukstarta med mitt jobb för egentligen så hade jag tänkt börja på måndag.  Men kan inte hålla mig. För verkligen älskar det jag håller på med. Håller på att skapa min egna designade kläder, det tar sin tid med men värt väntan.

Älskar mitt jobb som influencer . I dags läget har denna yrke exploderat! För knappt 2 år sen, när jag började så visste knappt några vad det innebär.

Kort fakta :

Influencer kan ha olika områden inom mode,skönhet,mat o bak, fordon ,hälsa eller blandat inom.detta område.  Influencer eller om man vill kalla sig bloggare är i stort sett samma . Men att jobba som influencer innebär att man tar betalt från företag som vill marknadsföra sig på ens sociala medier.

Att bli influencer är inte lätt . Många kan tro att det är guld och gröna skogar och att man har det glamouröst genom att posta en bild/video och Sen får man betalt . NEJ! Det är så många timmar vi lägger ner på att en bild/ video ska tas, redigeras . Så i stort sett lägger vi ner massa timmar för ett inlägg oftast .

Ska berätta hur det började för mig

Det är nu ungefär 2 år sen som jag började.  Och jag ska vara ärlig det exploderade för mig.  Jag började då på Instagram för ca 3 år sen . Och då inriktade jag mig mest inom skönhet och mode .  Mitt mål var redan där när jag startade att en dag att arbeta med detta . Att få betalt av nått jag älskar att hålla på med .  Jag offrade massa pengar den tiden.  För att synas ,att de stora kända varumärkena ska se en . så köpte man bland annat massa makeup produkter för att hoppas att de väljer ut en på sitt Instagram flöde och Sen där kanske de  vill ha ett samarbete. För min del så gjorde jag av med massa pengar.  Det var lite som att chansa på casino . Men jag vann tillslut! Inget jag råder att man gör för det är som att spela på lotto och ha tur. Och det var inte bara där jag lyckades utan det var när jag började liva på Facebook.  Det var nu exakt 2 år sen som Facebook som jag började med live och då kände jag är detta är min grej.  Jag är social och älskar att prata hahah och där började jag med att dela mina tips.  Från allt möjligt. Minns att jag gjorde en video/live på Facebook där jag visade hur man blev brun på max 10 sek.  Hur man gjorde eget läppstift,  hur man gjorde en matt läppstift av en glansig en.  Och sen kommer vi till Boohoo. Jag fick Boohoo att blomma ut i Sverige.  Tipsade om budget plagg!

Så där började min resa och flera uppskattade mina tips och råd . Min Facebook grupp som jag använder som en blogg ( live ) började allt växa och fler medlemmar började komma in . Företag börkade kontakta mig för att jobba med mig och samarbeta . Så idag har jag nått dit jag ville.  Men jag har kämpat så hårt med detta. Suttit timmar dag och nätter och Sen har man familj så det har inte vart lätt alla gånger.  Men eftersom jag älskar detta område som jag håller på med så är jag otroligt tacksam av att jag kan försörja mig på det.  Så mitt yrke är i dag Influencer. Att marknadsföra företag.  Sen måste jag tilläga att jag har fått neka många företag att samarbeta med just för att jag inte gillar deras sortiment och tilltalar mig.  Tycker det är viktigt med att ha rätt budskap till sina följare .  För tyvärr är det så att många ifluencer  känns köpta  och känns inte allvarliga då det visar upp produkter de egentligen inte gillar och får betalt för.

Mitt råd är att vara dig själv .

Bjud på dig själv .

Samarbeta med de företag som intresserar dig och välj ut produkter som du gillar.

Ta pauser för det är din hällsa vi talar om .

Och ha krav . För det är företag som vill synas på dina sociala medier.  Så kompromissa med varandra.  Win Win!

Sen ska jag tilläga nu att för er som är yngre att börja med detta som en hobby och ser ni att det utvecklats och att ni har mycket följare så börja sakta att skriva till företag för att samarbeta.  För ha hellre en utbildning och plugga.  För detta får man se som ett plus.  Alla har tyvärr inte den turen då det är stor konkurrens i dag.

Lycka till !

Älskar denna outfit och perfekt nu till hösten. Länk till plaggen hittar ni nedan

Älskar denna outfit och perfekt nu till hösten. Länk till plaggen hittar ni nedan

Koftan Hittar ni HÄR

Klänning HÄR

(Inlägget innehåller adlink)

 


Kommentarer


  1. Victoria Estelle 16 augusti, 2018 on 13:53 Svara

    Bra skrivet inlägg! <3 Och en annan sak. Grymt vacker är du verkligen 🙂 Stor kram

    • Rusi 16 augusti, 2018 on 20:19 Svara

      TACK ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna