Livet på den södra sidan

Haj, haj

På förmiddagen tog vi tåget in till Fuengirola och tog en spänstig promenad till Miramar.

DSC_0027-6

Vi hamnade på Primarket . Min man blev alldeles stel av skräck när han såg hur vi fullständigt höll på att go bananas bland kläderna. När vi två jättekassor senare och glada i hågen trippade ut därifrån, mumlade han ändå rätt glatt ”billigt, billigt” och styrde sedan kosan mot den stora utgången så att vi inte skulle få för oss att handla något mer.

DSC_0028-4

Alla var vrålhungriga så vi gled in på ett tapas-hak i närheten av centrumkärnan. Där försökte vi beställa in mat. Ingen av personalen kunde  ett ord engelska. Uppfordrande tittade vi på Sofie, som är den i familjen som läst spanska för i detta läge förstod vi att hennes språkkunskaper skulle komma till användning, eller inte…På hackande spanskengelska  och med brett gestikulerande senare fick vi in några yttepytte smårätter som snabbt slank ner.

DSC_0004-6

När vi kom tillbaka till hotellet satte vi oss  på balkongen för att svalka av oss i skuggan. Vi blickade ut över havet och såg hur folk flyr upp på land och stunden senare ser vi en hajfena sticka upp vid strandkanten. My god, så dramatiskt. Fascinerat tittar vi på medan hajen simmar omkring i maklig takt. När den senare lämnar strandremsan hoppar alla spanjorer i vattnet och börjar bada, medan turisterna fortfarande står kvar på stranden och ser mycket tveksamma ut. Jag förstår dem.

DSC_0002-5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *