Livet på den södra sidan

En lista på saker som jag inte utsätter mig för i onödan

Det finns vissa saker i livet som begränsar mig. Den största saken hittills är att jag är helt skräckslagen för att flyga. Numera gör jag det, men för 10 år sedan gjorde jag det  inte. Min flygrädsla började när jag var strax över  20 år och fram till jag var över 40 år. Det varade en ganska lång period i mitt liv.

Till slut insåg jag att jag måste ta tag i min fobi och beslutade mig för att göra någonting åt saken. Jag bokade en tid hos en psykolog med inriktning flygrädsla och vågade därefter ta steget till att börja flyga. Fortfarande är jag ganska begränsad och skulle aldrig långflyga. Mitt mål är att jag helt däckad ta mig ner till Medelhavet, det räcker långt för mig.

DSC_0043

Här är fler saker som jag inte utsätter mig för frivilligt, om jag absolut inte måste:

  1. Äta pölsa. Om du inte vet vad det är, grattis!
  2. Titta på skräckfilmer. Jag slutade se på sådana filmer efter att jag vid 16 års ålder såg Exorcisten, med Max von Sydow. Min stol i biosalongen började mystiskt skaka efter halva filmen.
  3. Bungyjump. Jag blir knäsvag bara av tanken.
  4. Sjunga på  scen. Inte bara stackars jag, utan stackars dig.
  5. Kramas med en orm, men herregud varför?
  6. Åka Finlandsbåt. Jag simmar hellre över dit än åker med någon av färjorna.
  7. Prata med Försäkringskassan. Man behöver minst vara toppjurist i försäkringsfrågor om man mot förmodan skulle behöva fylla i en av deras blanketter eller värst av allt är när de ringer upp och har några kompletterande frågor angående något i blanketten. Jag blir kallsvettig bara jag tänker på det.
  8. Rotfyllning. Efter att inte haft ett hål sedan gymnasietiden sprack en stor amalgamfyllning i en av käktänderna som förorsakade ett långt och smärtsamt lidande. Nä, roligare lidanden finns det faktiskt.
  9. Köra bil på Söder. Hur många enkelriktade gator har de egentligen där?
  10. Gå i sömnen naken. Vilken mardröm, det är tur att jag har på mig mitt röda nattlinne med ett Love-tryck varje kväll.

Listan kan göras lång. Om du fick välja en sak du absolut inte skulle utsätta dig för, vad skulle det vara?

Ha det fint.

So long, så länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *