Tjohooo, fredag! Jag firade denna dag med att köpa hem ett par fina rosa rosor, för jag räknar inte med att bli överraskad av någon annan. Nu kan vi njuta av dem hela helgen och förhoppningsvis veckan som kommer också.
Man kan ju nästan få för sig att jag har fått gröna fingrar med tanke på alla blommor och blad som jag fotograferar. Men var lugn, det har inte hänt, än.
Fredagschipsen och kvällens middag är inhandlade. I kväll bjuder jag på en smarrig laxcheesecake till förrätt, det var ett tag sedan jag senast serverade det, så nu var det hög tid.
Laxcheesecake
300 g kavring
75 g smör
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
250 g kallrökt lax
1 st rödlök
150 g röd rom
Citron och dill att garnera med
Gör så här:
Smält smöret och finfördela med brödet i matberedare.Blanda och platta ut i form med löstagbara kanter. Finhacka löken samt dillen.Blanda ihop philadelphiaosten och crème fraiche. Strimla laxen. Tillsätt löken, laxen och dillen i ostblandningen och salta och peppra. Blanda väl. Bred laxröran över kavringen till en jämn yta bred över rommen. Garnera med dill och citron.
Trevlig helg!
Arrivederci!