Livet på den södra sidan

Metallrör och en och annan make over

Helgerna går verkligen i rekordfart, jag hann knappt blinka förrän den här var över. Vädret har som tur är varit på vår sida, både varmt och vindstilla. Den här helgen har varit en härlig kompott av lite allt möjligt.

Mellandotterns kompisar har hängt här hemma hos oss och vi fick nöjet att umgås med dem under lördagens grillkväll. Vi har övningskört för fullt och varit ute på hajk och  sist men inte minst har vi firat min mans födelsedag. Eftersom det var han som fyllde år så var det han som bestämde födelsedagsmiddagen. Det blev kräftor och lite andra tillbehör och det var ju lätt ordnat.

DSC_0102-2

DSC_0111-3

Ett tips till kräft/räk-serveringen: Gör ett citronbad till fingrarna, om man nu inte råkar ha våtservetter tillgängliga. Det luktar både gott och känns fräscht. Jag tog bara en skål med vatten och la i ett par skivor citron, done.

För ett par år sedan satte vi in bergvärme i huset, det medförde att vi har jättefula metallrör som tittar fram lite här och var i huset. Nu äntligen har jag lyckats måla klart det sista i det ena vardagsrummet. Rören är ju inte direkt korta heller, utan långa och fula och jätteskrangliga, något man lätt kan vara utan. Nu är de som sagt var vita och de försvinner mer in i mängden.

Jag har skalat bort en del onödiga prylar i vardagsrummet också, för att ge det en mer luftigare känsla. Nu när de fula rören blivit vita blev jag mer än nöjd över resultatet.

DSC_0036-3

DSC_0115-3

DSC_0118-2

Nu återstår bara mellandotterns rum. När hon och yngsta dottern bytte sovrum framträdde rören mer i hennes rum. Yngsta dottern hade nämligen ett stort skåp som skymde sikten för dem, men det har inte mellandottern.

Rummet i sig skulle också behöva få sig en rejäl make over, nya tapeter och något fina tavlor på väggarna. Sakta men säkert kanske det händer något av detta framöver.

Ha det fint!

So long, så länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *