Livet på den södra sidan

Ofrivillig morgongymnastik

Det var nog många grannar som höll på att sätta morgonkaffet i vrångstrupen i morse när de tittade ut genom fönstret.

Min man,  iförd kostym försöker riva igång övningskörningsbilen. Den skulle till bilbesiktning, men startade inte, batteriet var för dåligt.

Några svordomar senare letade han upp mig i köket och bad  om hjälp.

Själv hade jag  inte hunnit sätta på mig något anständigt alls utan hade fortfarande på mig nattlinnet och morgonrocken. Jag toppade det hela med att sätta på mig ett par illrosa foppisar när jag äntrade ytterdörren. Tydligen var det bara att kavla upp ärmarna och skrida till verket.

Jag började putta på bilen så att den skulle få upp mer fart i slänten. Min man börjar superstressat skrika bakom ratten att detta är vår enda chans att få i gång den. Jag sliter som ett djur och försöker få ner den i backen. Väl där går det undan. Jag började ångra skovalet. Plötsligt lägger min man i växeln och med ett ryck och ett konstigt hackande… hostar bilen äntligen igång.

Pulsen är skyhög och jag håller krampaktigt tag i bilen tills hjärtat hunnit stabilisera sig efter den oväntade morgonmotionen.

Min man ler så brett att mungiporna snuddade varandra i bakhuvudet.

Alltså, haha, det måste verkligen ha sett för kul ut….

När jag kom in i huset igen försökte jag  stabilisera pulshöjaren efter den ofrivilliga springturen och fortsatte därefter att äta min frukost.

När jag ändå var ute och sprang plockade jag på mig ett par syrener. Det blev en liten pigg detalj till frukosten.

DSC_0006

Jag har även hunnit med ett besök hos frisören. Det bästa med att gå dit är massagen man får när de tvättar håret, åhh, jag njuter alltid till fullo när jag är där, det är så avkopplande och skönt. Inte heller denna gång blev det något drastiskt frisyr, jag kapade av håret till axlarna och nu är topparna på topp igen.

Yngsta dottern fick också håret klippt och som vanligt tar det så låååång tid innan de blir klara, hon har så otroligt tjockt hår. Jag hinner alltid att plöja igenom alla deras veckotidningar och snigelläsa allt i dem innan hon hunnit bli klar.

Fin blev hon när hon äntligen blev färdig.

Nu kan vi bocka av ytterligare en sak till i ”to do listan.”

Ha det gott!

So long, så länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *