Livet på den södra sidan

Vårplantering av tomatplantor

Jag och grannes katt har planterat om tomatbuskarna. Miss Smulan höll koll på omgivningen medan jag skitade ner fingrarna.

DSC_1240

DSC_1241

Jag blev så inspirerad att jag började plantera om de flesta av  blommorna här hemma. När jag var klar vågade jag inte riktigt ställa ut någon av  dem i trädgården eftersom vädret fortfarande är så ovisst. De får bestämt vänta med att komma ut  ett tag till. Vi får hoppas att vädret stabiliserar sig lite mer, jag menar med tanke på förra veckans väder då det snöade.

Det har verkligen varit en härlig dag, visserligen har det blåst lite kalla vindar men jag har njutit för fullt av solen.

Längst mitt promenadstråk i morse såg jag att de sålde ut fina mjälla rabarber och färska hallon, dem bestämde jag mig genast  för att köpa upp mig på.

Det blev en god rabarber och hallonpaj till kvällsfikat, den blev verkligen smarrig.

IMG_1897

Rabarber och hallondrömspaj

300 g rabarber

200 g hallon

150 g smör

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

2 dl strösocker

1/2 dl grädde

1/2 dl sirap

1/2 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom rabarberna och hallonen. Skala rabarberna och skär  tunt och blanda ihop dem med hallonen, lägg  i dem i en smord ugnssäker form. Strö över lite socker. Fördela sedan smeten över. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och fin. Serveras med vaniljsås.

DSC_1263

Mätt och belåten sitter jag och funderar på om jag någonsin orkar röra på mig igen. Joda, jag får väl göra en kraftansträngning och göra lite nytta då.

Ha det gott!

Arrivederci.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *