Livet på den södra sidan

Räkbomb och kanadagäss

Vi har inga pratande, sjungande eller knorrande barn med oss till landet, det känns både ödsligt och tomt utan dem. Bara tanken på att de så småningom kommer att flytta hemifrån gör så att det knyter sig i magen på mig.

Det finns dock en  positiv sak i det hela och det är att vi kan äta vad vi vill och det gjorde vi i går kväll. Det blev både en räkbomb till förrätt och grillad tonfisk  till huvudrätt, vilket var himmelskt.

DSC_0829

DSC_0835

Det fanns en sak till som barnen kanske inte hade uppskattat lika mycket som vi och det var när vår granne knackade på dörren och undrade om jag ville ha färsk kanadagås. Plötsligt stod jag där med 2 paket kanadagås i händerna medan han bad mig hålla utkik efter hagel eftersom det möjligtvis kunde finnas rester av det när jag ska tillaga den. Jag sneglade på det fortfarande varma köttet när han i förbifarten nämnde att han hade skjutit den dagen innan.

På studs ringde jag till min man och berättade den glädjande nyheten. När han kom hem blev han dock besviken, han hade trott (eller hoppats på) att det låg två oplockade kanadagäss i kylskåpet…nope, det hade jag aldrig gått med på.

DSC_0837

Nu ska de bara ligga i kylskåpet och hämta sig i två veckor innan vi ska tillaga dem, åhhh, så spännande det kommer att bli. Ett gott recept på den och jag är i hamn.

Här på landet finns alltid massor att göra när man kommer ut. Den här gången var det tänkt att vi skulle pyssla med båten men det har varit lite för kallt för det.

Vi tog oss en kortare tur ut på fjärden men my god vad vinden ven runt hårsäckarna. Nu är i alla fall skalpen masserad och klar, för denna gång.

DSC_0820

Nu ligger den lilla tingesten och guppar så fint och väntar på nya djärva äventyr och utmaningar och det lär vi säkert  få uppleva. Jag vill bara att det ska bli lite varmare först innan jag erfar den biten, för min del behövs det massor av sol och ljumna vindar för det.

Håll i hatten och ha en riktigt fin lördag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *