Livet på den södra sidan

Mitt nya liv…båtliv

Pju, vilken dag, hela jag är spänd som en sträng på en lyra efter dagen bravader. I morse åkte jag och min man ut till landet för att hämta hem vår båt från båtaffären.

Innan vi kom dit åkte vi runt på en shoppingtur, jösses vad med båtprylar det finns. Vi hade nog kunnat köpa med oss det mesta men hejdade oss  och köpte bara fendrar, flytvästar för sex personer, snören och en del annat som jag inte vet vad de heter, yes,  lite ringrostig är jag och har glömt namnet på det mesta i båtväg.

Redan halv elva hörde jag hur min mans mage började knorra, till en början lite diskret för att sedan eskalera och magen lät mer eller mindre som ett jetplan. Därför hade nöden ingen lag…

IMG_1770

Mätta och belåtna redan innan elva fortsatte vi vår färd mot landet. Efter en del pappersfix gjorde vi oss redo för att hoppa in i båten och börna i väg.

Vi hade inte helt tur med vädret för det blåste styv kuling enligt min man.

Båtfärden gick undan, ögonen lika så, att mina tårkanaler fortfarande är intakta är ett mysterium. När vi äntligen kom fram till bryggan bestämde vi oss för att vänta med att åka ut igen för att testa hur snabbt den går…näää,  det var inte riktigt läge för det med tanke på denna styva kuling.

Mitt i alltihopa försökte jag mig på en selfe,  som ni ser gick det ju jättebra.

IMG_1783

Min man är ganska påfrestande just nu, för han pratar enbart om knapar och knopar. Och känner jag honom rätt kommer jag att sitta lååånga stunder framöver och bli förhörd  på alla dessa båtmojixer… som jag längtar…

DSC_0816

Om ni undrar vad detta ska bli är det början på en pålstek, tydligen kan han inte göra knopen om han inte  berättar om sagan bakom knuten, som handlade om en prinsessa och någon drake i en sjö. Själv har jag aldrig hört talas om saken. Han hotade dessvärre med att den blir kvällens godnatt-saga.

Jag önskar er en trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *