Livet på den södra sidan

Ett år äldre…även i år

Jag borde fylla år oftare, en gång i månaden, minst.  I morse blev det både skönsång och paketöppning på sängen. Jag älskar att bli bortskämd med en god frukost och en massa kramar tidigt på morgonen.

Det fanns en sak som jag önskade mig i present och det var en penna, jag återkommer om den…

Jag har länge sökt efter en enkel men ändå stilfull väska, till slut hittade jag en modell som jag kunde tänka mig och nämnde det till min man för länge sedan.

Eftersom den var lite dyr har jag gått och hoppas på ett mirakel i plånboken vilket tyvärr inte har inträffat. Endast ett par malar har skymt sikten när  jag öppnat den, så jag har fått nöja mig med att  tråna och sukta efter denna goding till väska.

Därför blev det en riktig  överraskning när jag öppnade ett av paketen i morse och där låg my precious till väska, den lyckan.

DSC_0805

Åter till pennan. Hemma hos oss äter man pennor…på riktigt, det måste vara så för varje gång jag ska använda en finns det oftast bara kvar en gammal tusch-penna som jag måste blöta upp på tungan innan jag kan använda den.

Varje gång blir jag lika lack. Ett tag började jag gömma undan ett och annat, det gick sådär. Tyvärr har hjärnan inte fått tillräckligt med motion. Det är bara att konstatera att jag har ett lätt sviktade minne på vissa områden.

Nåja, vi går vidare…

Barnen hade gått ihop och köpt en silvrig Parker-penna till mig  och har även graverat in mitt namn. Jag blev jätteglad! ”Äntligen”, tänkte jag,  ”min alldeles egna penna med namn och allt”. Nu undrar jag såklart hur länge den kommer att finnas kvar. Ni får kalla mig misstänksam men med alla dessa pen-knyckare är jag lite på min vakt.

Helst av allt skulle det finnas ett larm på den, men man kan ju inte få allt.

DSC_0774

Jag har gått omkring här hemma och småtrallar glatt. Pennan har gått varm för  jag har passat på att skriva ner allt möjligt innan den mot förmodan skulle försvinna. Väska och jag har stått framför spegeln ett par gånger redan. Den är som gjord för mig, vi älskar varandra, nu är det sagt.

Lite senare i kväll vankas det god middag, min man sa något om att han köpt en flaska rött vin som han tror att jag kommer att älska, inte illa, inte illa. Men framförallt längtar jag efter tårtan, mums.

Ha det gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *