Livet på den södra sidan

Dags att strypa en kvarg

Happy friday, säger jag bara. Nu är jag trött på allvar… på kvarg. Under natten så hade inte mindre än två jordgubbskvarg sprängts i kylskåpet.

Det fanns en positiva sak med det hela och det var att jag låg och latade mig i sängen en aning längre än min man i morse, det blev alltså han som såg förödelsen först och därefter fick städa upp jordgubbssmeten.

DSC_0340

Förutom denna morgonbomb så har dagen flutit på rätt bra. Jag har hunnit med en massa ärenden och en del inköp inför helgen.

I morgon ska tvillingarna göra högskoleprovet. De har laddat upp med allt möjligt nyttigt som de ska trycka i sig under rasterna. Det är andra gången de gör provet, denna gång känner de sig mer lugna eftersom de vet vad som komma skall.

Vad säger nu Wikipedia om högskoleprovet:

Högskoleprovet är ett svenskt nationellt lämplighetstest som skall pröva kunskaper och färdigheter som behövs vid högre studier. Resultatet från högskoleprovet utgör en särskild sökandekategori till utbildningar vid Sveriges högskolor, universitet och andra utbildningsinstitutioner. Provet kan därmed sägas ge presumtiva studenter en andra chans vid antagningen, vid sidan om slutbetyget från studier på gymnasienivå.

Provet hålls två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. Då proven alltid görs på lördagar skiftar datumen lite för varje år, men vårprovet är så gott som alltid i slutet av mars eller i början av april, medan höstprovet hålls i september eller oktober.

Ett provresultat är giltigt till utgången av det kalenderhalvår som infaller fem år efter provtillfället.[1]

Provet är avgiftsbelagt. Under militär grundutbildning har man rätt att göra provet till en lägre kostnad.

Det sistnämnda blir kanske aktuellt så småningom om, hehe.

Nu sitter jag här på landet och har svept in mig med en varm och skön filt. Såklart åkte även mina gosiga tofflor på. Överallt har vi tänt levande ljus för att få upp lite värme.

Men inte nog med det,  jag avnjuter dessutom ett glas gott rött vin efter den goda gormetrullen som vi slukade med hull och hår till middagen.

Nämen, är man i 7:e himlen, eller?

DSC_0331-2

Jag önskar er en fab fredag. Ha det gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *