Livet på den södra sidan

Kling Klong

Fri från både möten och läkartider skyndade jag mig ut i det fina vädret. Underbart att få börja morgonen med att dra in ett par djupa andetag med frisk luft och känna våryran dundra ner i luftrören.

Ett tag funderade jag på att släpa ut ett av loppisfynden som finns i huset. Det behöver slipas av ordentligt och målas om, men njä, det får bli en annan dag.

Däremot åkte jag förbi Länna möbler och slog till på den stora klong ljusstaken som jag har suktat efter ett tag. Jag blev så nöjd när den äntligen kom på plats.

DSC_0299

Jag tycker den silverfärgade ljusstaken är absolut den snyggaste, jag tröttnar snabbare på guld än silver. Måste jag välja mellan dessa två färger blir det oftast att jag väljer det silvriga alternativet.

Just nu  får den stå i fönstret och brer ut sig, jag är inte helt säker på att det är rätt plats ännu. Lite om sig och kring sig får man ju vara vid sådana svåra beslut, right?

Just nu är jag inne i en piffing-time, jag går omkring och flyttar runt på saker och ting i huset. I ett av rummen på övervåningen har jag bestämt mig för att göra en rejäl ansiktslyftning.

Dock innebär det att många av sakerna måste placeras ut ( typ i kattvindarna som redan är fulla.) Frågan är om jag måste slänga rubbet eller…

Ett  aber är att när man har fyra barn så har de i sin tur samlat på sig en del saker som absolut inte får slängas. Jag vet inte hur jag ska undgå det problemet.

Nåväl, jag får klura på saken.

Nu ska jag sätta igång med kvällens middag, det blir laxburgare med koriander och ris. Här är receptet:

Laxburgare med koriander

500 g lax

1 gul lök

0,5 dl sambal oelek

0,5 dl färsk koriander

2 st vitlöksklyftor

1/2 lime

Salt

Peppar

Lägg i laxen och löken i matberedaren och blanda i kryddor och lime. Kör allt i matberedaren tills det blir en jämn smet. Vänd biffarna i ströbröd och stek några minuter på var sida.

Till detta brukar jag göra en kall gräddfilssås med gröna oliver till.

Gräddfilssås med gröna oliver.

3 dl gräddfil

200 g avrunna och skivade gröna oliver

1 vitlöksklyfta

Herbarmare (efter tycke och smak)

Blanda allt och riv i vitlöksklyftan.

Serveras med ris, eller surdegsbröd. Det är också gott med en god grönsallad och avokadokräm.

DSC_0303

Bon appetit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *