Livet på den södra sidan

Voltaire och skönhetskväll

Tvillingarna blev hastigt som lustigt lediga i dag på grund av sjuka lärare. Eftersom de nu var på benen så tidigt på morgonen undrade jag om de ville följa med ut på en promenad i stället. De var inte helt entusiastiska men gjorde det ändå.

Jag har inte läst Voltaires Candide, men efter den här promenaden så behövs det knappast.

Äldsta dottern älskar boken och berättade allt om innehållet från början till slut. Sonen var minst lika ivrig men inte lika förtjust i boken. På slutet deltog  även jag minimalt med att försök mig på en analys, det var riktigt spännande och intressant.

Från början var detta ett skolprojekt, men som nu även gett ringar på vattnet. Äldsta dottern ska plöja igenom fler böcker av Voltaire eftersom hon gillade hans sätt att skriva på.

Här är några rader från Wikipedia om Voltaire.

Wikipedia:

Voltaire, egentligen François-Marie Arouet, född 21 november 1694 i Paris, död 30 maj 1778 i Paris, var en franskförfattare, deist och philosophe under upplysningen. Han skrev skådespel och dikter i enlighet med samtidens preferenser samtidigt som han var en av världslitteraturens skickligaste polemiker. Voltaire anslöt sig till kampen mot religiös intolerans, mot politiskt förtryck, och mot okunnighet och fördomar på alla områden. Han presenterade brittiska vetenskapsmän, som Newton, för den franska publiken och informerade fransmännen om Englands religionsfrihet, tryckfrihet och styrelsesätt.[1] Han var ledamot av Franska akademien 1746-1778 och en av sin tids mest inflytelserika personer.

____________________________________________________________________________________________

Igår blev det en riktig beauty-kväll för min del. Det är inte var dag jag ägnar mig åt det, så nu tyckte jag att det var hög tid. Det blev både ansiktsmask och ångbastu med hårinpackning.

Såklart skulle även den minsta ångbasta och göra en hårinpackning, att vara själv i bastun är inget alternativ när man är en storfamilj.

Det blev till och med lite färg på naglarna för oss båda. Jag med en härlig brunglittrande historia som mitt lilla hjärta fixade till så fint. Till sig själv hittade hon en jättefin rosa/röd färg som hon förgyllde sina naglar med.

Vi båda blev väldigt nöjda med resultatet och efteråt stod vi en bra stund och beundrade varandras fingrar.

DSC_0212

DSC_0217

I kväll ska jag och ”syster” ut och äta middag tillsammans och se en musikal, det ska bli verkligt skoj.

Men först har jag några småsaker att göra innan jag ska åka iväg för träffa henne.

Ha en trevlig fredag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *